Europa pe GPL

BUCURESTI - 1 octombrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Politic


Odata cu scumpirea carburantiilor, cetatenii europei regasesc din nou in instalatiile auto GPL o solutie unica si eficienta. Datorita costurilor mici de productie, accizelor scazute la nivel European si coroborat cu un consum scazut, pretul GPL-ului s-a mentinut constant, la jumatatea pretului Benzinei aducand utilizatorilor economii intre 40 si 50%.

Silviu Raicea - Director Comercial

Silviu Raicea - Director Comercial

        Daca pionierii acestui tip de combustibil au fost in anii 80 olandezii si italienii, microbul s-a raspandit in timp si in celelalte state ale Uniunii Europene. Franta, Polonia, Germania sau Grecia au trecut deja printr-un proces de consolidare a infrastructurii de statii auto GPL si in acest moment se afla in plin sezon de conversie a parcului auto pe GPL. Nici Romania si Bulgaria nu stau rau in acest moment la numarul de conversii insa trebuie sa lucram la capitolul incredere a consumatorului: inca nu se stie de aparitia noilor Kituri GPL dedicate cu injectie multipunct sau injectie directa cu injectoare si electronica proprie care sunt capabile sa echipeze ultimele modele de autoturisme astfel incat acestea sa functioneze la fel ca si pe benzina, fara pierderi de putere.  

       In piata auto Europeana  au fost si sunt zvonuri si discutii despre o trecere brusca la functionarea autoturismelor in sistem electric sau hybrid insa toate acestea au ramas doar SF-uri. Instalatiile auto GPL vor ramane si pentru urmatorii 15-20 ani o solutie de reducere a costurilor pentru cei care circula mult, deoarece resursele de GPL nu sunt consumate la nivelul productiei actuale, pretul acestuia este constant la jumatatea pretului benzinei si nu exista nici un fel de infrastructura pentru autoturismele electrice si nici tehnologie care sa creasca autonomia acestora mai mult de 100 Km.

      Solutia instalarii unui Kit GPL dedicat este economica nu numai din considerentul ca GPL este cu 50% mai ieftin decat benzina, este totodata si o investitie minima care poate fi usor de recuperat, pretul unui Kit GPL dedicat pentru un autoturism obisnuit in 4 cilindrii porneste de la 2500 de lei si poate ajunge pana la 8500 pentru autoturisme de lux cu motoare in 6 sau 8 cilindrii.

 

 

Silviu Raicea

Director Comercial

AGR Autogas Group

 

Despre AGR Autogas Group

AGR Autogas Group

AGR Autogas Group a luat fiinta in anul 1999 avand ca principal obiect de activitate omologarea si importul, instalatiilor auto de gaz precum si , montajul, distributia si asigurarea suportului tehnic pentru intreaga retea nationala de service-uri partenere.

AGR Autogas Group a infiintat in Bucuresti cel mai mare Centru de Conversie GPL din Sud Estul Europei. Firma detine o echipa valoroasa de specialisti in domeniu care dezvolta permanent produsele, scolarizeaza service-urile partenere, testeaza si omologheaza produsele noi.

Prin efectuarea testelor si incercarilor la catre Registrul Auto Roman, AGR Autogas Group a obtinut un numar de 17 Licente si Certificate de Conformitate pentru instalatiile auto de gaz importate, fiind in masura sa propuna pe piata din Romania instalatii GPL auto pentru toate tipurile de autoturisme, incluzand aici si autoturismele de ultima generatie echipate cu motoare avand nivel de emisii poluante Euro4 si Euro5 cu putere intre 28 kw si 280 kw.

In acest moment detinem pozitia de lider pe acest segment de activitate, fapt datorat unui volum mare de vanzare si a calitatii produselor oferite, precum si datorita oferirii unui suport tehnic post vanzare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agr-autogas-group/europa-pe-gpl