Un vin romanesc pentru masa de Paste

- 16 aprilie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Vinurile BRATIANU – o gama noua a Domeniului Stirbey, orientata catre retail - disponibile in retea magazinelor Carrefour in toata Romania.

Un vin romanesc pentru masa de Paste

Dorinta retelei Carrefour de a adauga la oferta lor o gama de vinuri cu traditie, autentice si de calitate, a facut posibil acest parteneriat intre leader-ul de piata de retail in Romania si Domeniul Stirbey din Dragasani, proaspat ales “Producator al Anului 2008”.

Colaborarea va fi sprijinita prin logistica si experienta de marketing a firmei Lerida International, renumit importator si distribuitor de brand-uri internationale de vinuri si bauturi alcoolice, cu o experienta de peste 10 ani in distributia catre retail.

Prin gama BRATIANU Domeniul Stirbey isi deschide o noua cale de acces catre iubitori de vinuri, care cauta vinuri autentice si de calitate in categoria de pret medie a pietei de vinuri, cu preturi de 10-30 % sub preturile gamei de vinuri Prince Stirbey, dar nerenuntand la calitatea “Stirbey” , renumita si apreciata de iubitori de vinuri.

Vinurile Bratianu reflecta traditia viticola din podgoria Dragasani, caracterizata de cupaje din diferite soiuri de struguri. Enologul Domeniului Stirbey alege in fiecare an, dupa fermentarea vinurilor, compozitia optima a cupajelor.

“Cuvée Constantin” , denumit dupa Constantin I.C. Bratianu, fondatorul domeniului Bratianu din Dragasani, este un cupaj rosu din soiurile Feteasca Neagra, Novac si Cabernet Sauvignon.
“Cuvée Ileana”, un cupaj din struguri albi de Sauvignonasse si Cramposie, este numit dupa Baroana Ileana Kripp, proprietara Domeniului Bratianu, descendenta familiei Stirbey, precum si a familiei Bratianu.

Deocamdata produse in cantitati limitate - 10.000 sticle de Cuvée Ileana (alb) si 7.000 sticle de Cuvée Constantin (rosu), pentru anul 2009 -, productia poate fi marita in urmatorii ani, daca raspunsul pietei va fi pozitiv, la cate 20-30.000 sticle.

Baroana Ileana Kripp, proprietara Domeniilor Stirbey si Bratianu din Dragasani si descendenta familiei Stirbey si a familiei Bratianu, isi exprima bucuria pentru incheierea acestui parteneriat cu Carrefour si Lerida International: “Sunt convinsa ca prin acest parteneriat am gasit solutia optima pentru facilitarea raspandirii vinurilor BRATIANU si comunicarea acestor produse noi din crama noastra din Dragasani cu iubitorii de vinuri din toata Romania!”

Despre Agricola Stirbey

Familia princiara Stirbey detine inca din secolul XVIII domenii viticole in Podgoria Dragasani, situata in sudul Romaniei. Vinurile Stirbey- sinonim al calitatii desavarsite - erau renumite si apreciate in Romania si la curtile regale din Europa.

Principiile esentiale ale Domeniilor Stirbey erau intotdeauna si vor ramane si pentru viitor:

- Producerea vinurilor de calitate inalta pentru piata interna si export
- Promovarea soiurilor autohtone din podgoria Dragasani
- Pastrarea caracteristicilor tipice ale soiurilor prin tratamente naturale in vie si prelucrarea prudenta a strugurilor in crama.

Agricola Stirbey
0751 252 272
comenzi@stirbey.ro
www.stirbey.ro

comenzi@stirbey.ro