AIESEC Bucuresti le ofera tinerilor aventuri educationale de nerefuzat

BUCURESTI - 1 martie 2011

Comunicat tip General in ONG


Incepand cu 21 februarie 2011, AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale conduse de tineri, a dat startul campaniei de recrutare pentru Internshipuri Globale ce isi propune sa aduca schimbarea in randul societatii, ajutand la formarea unor tineri cu un pronuntat spirit de initiativa si o reala deschidere spre noi culturi. Formularele de aplicare pot fi completate online pana la data de 10 Martie, pe site-ul www.aiesecbucharest.ro/recruitment .

AIESEC Bucuresti le ofera tinerilor aventuri educationale de nerefuzat

"Global Internships Program" este unul dintre motivele prin care se diferentiaza AIESEC de celelalte ONG-uri de tineri, oferind studentilor sansa de a experimenta domenii precum : cultural, personal si lingvistic. Prin decizia de a pleca intr-o alta tara din reteaua internationala AIESEC, participantii la acest program pot castiga experienta profesionala prin implicarea directa in ONG-uri, fundatii si institutii culturale.

Cateva aspecte de care orice tanar trebuie sa tina cont atunci cand vine vorba despre programele de internshipuri globale AIESEC:

    - Internship-ul dureaza intre 6 saptamani si 18 luni;
    - Va avea parte de o experienta profesionala si culturala aparte;
    - Membrii AIESEC il vor ajuta in ceea ce priveste chestiunile legale, vizele, dar si privind integrarea culturala si interactiunea la nivel interncultural.
    - Va face parte dintr-o retea internationala ce numara 50.000 de tineri si va putea invata din experientele altora;

Astfel, tinerii care doresc sa-si croiasca drumul spre cariera mult visata, sa-si descopere potentialul profesional sau, pur si simplu, sa-si imbogateasca experienta personala, pot aplica pentru internship-uri in domeniul educatiei si dezvoltarii in tari precum : Rusia, India, Brazilia, Polonia, Serbia, Portugalia, Italia, Argentina, Estonia, Lituania, Cehia, Bulgaria, Malaezia, Ucraina, Indonezia, Macedonia.

Campania de recrutare se va desfasura dupa urmatorul program :

-          Interviul de grup : intre 11 si 13 martie;

-          Interviul individual : pe 15 si pe 16 martie;

-          Perioada de inductie : intre 17 si 25 martie;

-          Interviul final : pe 26 si 27 martie;

 Cei care doresc sa afle mai multe despre program si despre organizatie direct de la oameni aflati in diferite statii ale experientei AIESEC ( membri, oameni intorsi din internshipuri globale, vicepresedinti, alumni ) sunt asteptati pe 7 si 8 martie la evenimentul AIESEC Student Cafe astfel :

- Universitate : 7 martie la "Lost Society"

- ASE : 8 martie la "Cafe Boheme"

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 10.000 de oportunitati de leadership, 10.000 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 15 orase.

Cristina Neacsu
cristina.neacsu@aiesec.ro