Cu AIESEC Bucuresti capitala devine un loc al diversității culturale

BUCURESTI - 12 aprilie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Pe data de 17 aprilie 2011, între orele 12:00-17:00, în Palatul Mogoșoaia, elevii proiectului GROW din cadrul AIESEC Bucuresti în colaborare cu Primăria Municipiului București organizează Satul Global ( Global Village ), eveniment sub al cărui nume stau nu mai puțin de 21 de culturi din toate colțurile lumii.

Având ca slogan „Dansează. Descoperă. Cântă. Degustă.”, evenimentul se află la cea de-a cincea ediție, după succesul din 2009 „Tu câte țări poți vizita într-o zi?” care a adunat aproximativ 5000 de participanți în Piața George Enescu din Capitală.

Anul acesta, Palatul Mogoșoaia va găzdui standuri reprezentative ale celor mai diverse culturi din întreaga lume astfel :

-          12 țări vor fi prezentate de internaționalii veniți în România în internshipuri : Chile, Nigeria,Japonia,Germania,Bulgaria,Taiwan,Brazilia,Olanda,Ucraina,Cambogia,Serbia ,Polonia.

-          9 țări care vor fi ale elevilor din cadrul programului GROW 0.9 în colaborare cu ambasadele țărilor respective: China, Thailanda, Indonezia, Egipt, Tunisia ,Africa de S, Camerun,  Suedia, Norvegia.

 

Satul Global ( Global Village ) este un eveniment interactiv în care publicul intră în contact diverse tradiții din jurul lumii și are ocazia să încerce pe viu dansuri, jocuri, preparate culinare și alte obiceiuri din țările prezente la târg.

Michal Zabkowski, trainer in cadrul programului GROW 0.9, susține că „anul acesta vom avea ceva special, cu mai multe țări reprezentative, mai mulți vizitatori și de asemenea mai mulți studenți internaționali, întrucât vor veni traineri din întreaga țară pentru a induce bucureștenilor ideea de interculturalism. ”

Experienţa pe care o oferă participarea la acest proiect constituie un prilej pentru cei implicaţi să se cunoască mai bine, să lege noi prietenii, indiferent de etnia din care fac parte.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 7700 de oportunitati de leadership, 5500 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 13 orase.Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa.Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea parte de expunere international, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.