ONU si Alianta Civilizatiilor in colaborare cu AIESEC Constanta invita studentii la discutii interculturale

Constanta - 11 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cu ocazia aderarii Romaniei la Alianta Civilizatiilor, va avea loc Joi, 13 Mai, incepand cu orele 16:00, in Campusul Universitar Ovidius, Amfiteatrul 3, evenimentul “Discutii Intercultuale” ce are drept scop informarea asupra importantei comunicarilor interculturale in societatea romaneasca. La acest eveniment vor lua cuvantul: Fostul ministru al Culturii si Cultelor Razvan Theodorescu ce ocupa functia de ambasador al Aliantei Civilizatiilor in Romania, si un reprezentant de la Organizatia Natiunilor Unite.

ONU si Alianta Civilizatiilor in colaborare cu AIESEC Constanta invita studentii la discutii interculturale

Evenimente similare cu cel din Constanta, vor avea loc si in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj, urmand pe data de 18 Mai, sa aiba loc la Palatul Parlamentului un eveniment de promovare a aderarii Romaniei la Alianta Civilizatiilor, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului, cu sprijinul UNDP Romania, sub patronajul Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

Tinand cond de faptul ca poporul roman e de origine latina si predomina caracterul tolerant, pacifist si deschis, reprezentantii diverselor culturi, etnii si religii s-au putut manifesta aici in libertate. Acest aspect face din spatiul romanesc o zona de dialog intercultural si interreligios, contribuind astfel la deschiderea culturii romane.

Romania considera ca „Alianta Civilizatiilor” poate contribui la imbunatatirea relatiilor dintre culturi si religii, de aceea a devenit la inceputul anului 2007, membra a “Grupului de Prieteni”.

Initiativa „Alianta Civilizatiilor” a luat nastere la propunerea guvernelor Spaniei si Turciei, sub egida ONU, la 14 iulie 2005, avand ca obiectiv imbunatatirea intelegerii si cooperarii intre culturi si religii si contracararea fortelor care alimenteaza polarizarile si extremismul.

„Alianţa Civilizaţiilor” este sprijinita de „Grupul de Prieteni”. Acest grup reprezinta o comunitate de peste 80 de state si organizatii internationale si regionale. Membrii “Grupului de Prieteni” sunt principalii parteneri pentru activitatile „Aliantei Civilizatiilor”, fiind situati intr-o pozitie cheie pentru identificarea de potentiali parteneri si proiecte, insa implicarea lor nu se opreste aici, ei acordand si asistenta pentru punerea in practica a proiectelor si politicilor destinate imbunatatirii relatiilor interculturale.

Despre AIESEC Constanta

AIESEC este cea mai mare organizatie de studenti din lume si reprezinta platforma internationala prin care acestia isi explora şi dezvolta potentialul de leadership, pentru a avea un impact pozitiv in societate.

Iulia Mitu
PR Manager AIESEC Constanta
Tel: 0766470964
aiesec.constanta@gmail.com