AIESEC CRAIOVA – 18 ani ai unei povesti de succes!

Craiova - 5 iulie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Pe data de 4 iulie, AIESEC Craiova serbeaza in fiecare an aniversarea a inca unei aventuri minunate in lumea tinerilor cu initiativa si daruire in actiunile voluntariatului.

AIESEC CRAIOVA – 18 ani ai unei povesti de succes!

Printre proiectele indraznete desfasurate de AIESEC Craiova anul acesta se numara:
LEARN TO CHANGE THE FUTURE - aflat in plina desfasurare la momentul actual, proiectul isi propune ca un numar de 100 de elevi din 20 de licee craiovene sa fie pregatiti pe teme precum responsabilitate sociala, calitatea unei vieti sanatoase, voluntariat si dezvoltare durabila de catre 7 stagiari straini veniti din Slovacia, Turcia, Rusia, Ucraina, Canada, Lituania si Moldova.
WORLD CITIZENSHIP - are ca scop informarea tinerilor asupra nevoii de acceptare a diversitatii culturale si contribuirea la diversificarea ofertei educaţionale non-formale pentru elevii de liceu, prin sustinerea unor training-uri non-formale de catre stagiari straini. Editia de mare amploare de anul acesta a antrenat 80 de elevi din 5 licee craiovene, care au participat la seminarii si discutii pe diferite teme ce privesc internationalismul.

Sunt decenii de cand AIESEC incearca sa formeze agenti ai schimbarii. Membrii organizatiei s-au implicat cu pasiune, angajament si au avut in fiecare an experiente de neuitat. Provocarile la care au raspuns au dus la o satisfactie enorma pe plan personal si profesional, au dus la maturitate si la acel entuziasm de a-si depasi limitele. Toate acestea au fost primite calduros de catre oameni pe intreg globul impresionati de aceasta dorinta a tinerilor de a ajunge la viziunea organizatiei – “Pacea si implinirea potentialului uman”. Astfel ca anul acesta, AIESEC a fost declarata castigatoare impreuna cu alte 40 de companii din mediul international la premiul pentru “Cele mai democratice medii de lucru din lume”.
Un alt exemplu este Summit-ul Leaderilor globali de la Roma unde membrii AIESEC din China, India, Romania si Statele Unite au fost intervievati ca “vocea tinerilor” in problema crizei financiare din lume si implicatiile ei. Daca pe plan international, AIESEC Romania a fost rasplatita in anul 2006 cu Premiul Global de Excelenta fiind aleasa castigatoare printre alte 94 de tari, AIESEC Craiova a obtinut de-a lungul timpului premii la fel de valoroase pentru rezultate deosebite in activitate printre care Best Leadership Award (2007), Best Incoming Exchange Results(2007), dar si doua concursuri de Exchange(2008 - 2009), astfel facandu-se remarcata printre celelalte 12 orase in care exista organizatia in Romania.

Astfel, cu prilejul aniversarii a 18 ani de la infiintare, AIESEC Craiova a sarbatorit toate aceste succese dobandite de-a lungul timpului intr-un cadru festiv, vineri 3 iulie la Casa Universitarilor, alaturi de un numar aproximativ de 70 membrii, alumni cat si partenerii si colaboratori din momentul de fata. Printre acestia se numara fondatorul AIESEC Craiova, dll Leonard Pana, partenerul principal CEZ Group Romania reprezentat de d-sora Angelica Barbu, dl Adrian Marasescu, director vanzari Ford Plusauto, D-na Liliana Hinoveanu, realizator Radio Oltenia Craiova, Camelia Rusan, jurnalist Cuvantul Libertatii cat si d-na Simona Pruna de la televiziunea locala 3TV. Evenimentul principal a constat in vizionarea unor imagini ale generatiilor AIESEC Craiova, recunoasterea in calitate de Alumni a fostilor membrii cat si sustinerea lor,dar si realizarile din ultimul an, incheindu-se cu prezentarea noului comitet de conducere '09-'10.
Sunt 18 ani in care AIESEC Craiova a tintit catre succes, 18 ani in care tineri studenti s-au implicat cu pasiune si devotament in organizarea proiectelor si activitatilor organizatiei, s-au legat prietenii stranse si s-au construit experiente de neuitat. In continuare se pregatesc noi provocari, noi metode de a depasi limitele, de a aduce schimbari, de a evolua. In continuare, AIESEC Craiova isi construieste povestea de succes!

Despre AIESEC Craiova

AIESEC este o platforma internationala de oportunitati recunoscuta de ONU ca fiind cea mai mare organizatie de studenti pe plan mondial si care are o istorie de 61 de ani in formarea viitorilor lideri si oferirea de stagii internationale de practica. AIESEC Romania a luat nastere in anul 1990 cu sprijinul unei delegatii AIESEC Austria.
In toti acesti ani, a demonstrat importanta dezvoltarii tinerilor si a diversitatii culturale, astazi existand in 13 dintre cele mai importante centre universitare ale tarii. AIESEC CRAIOVA a fost cel de-al doilea comitet local infiintat in 1991 si a avut un impact deosebit in mediul social si economic local de-a lungul evolutiei sale. In prezent, desfasoara 10 proiecte si conferinte locale anuale, care constituie adevarate provocari pentru cei 60 de membri, dar ofera si oportunitati de dobandire a cunostintelor in domeniul vanzarilor, comunicarii, managementului proiectelor, rersurselor umane sau cel financiar.
AIESEC Craiova, Adelina Radu - Vice Presedinte Comunicare AIESEC Craiova, Adina Dumitrescu - PR AIESEC Craiova, tel.: 0351.402.334
office@aiesec-craiova.org