Piraterie urmarita si sanctionata. 2 persoane perchezitionate in Bucuresti in luna iunie.

BUCURESTI - 2 iulie 2009

Comunicat tip General in Social

Politia Romana in colaborare cu AIMR a desfasurat o ampla actiune de investigare in doua cazuri de piraterie cu produse fizice. Ca urmare a investigatiilor facute au avut loc doua actiuni de perchezitionare domiciliara in Bucuresti, unde existau indicii ca se desfasurau activitati de reproducere si distribuire de CD–uri si DVD-uri inscriptionate cu opere protejate de drepturi de autor, in special muzica si filme. Actiunile au avut loc in data de 12, respectiv 25 iunie 2009.

Piraterie urmarita si sanctionata. 2 persoane perchezitionate in Bucuresti in luna iunie.

Tinerii cercetati au 29, respectiv 26 de ani, iar vanzarea de astfel de produse nu era principala lor activitate, ei aveau un loc de munca, doar in timpul liber obtineau venituri din astfel de activitati.

Persoanele in cauza aveau listele cu filme si muzica postate pe internet, iar cei care doreau sa cumpere luau legatura cu vanzatorul si primeau materialele prin colet postal.

I
In primul caz au fost investigate doua locatii unde s-au gasit aproximativ 4000 de suporturi digitale tip CD si DVD si un calculator pe care erau stocate produsele care au fost sau urmau sa fie vandute. Una din locatiile perchezitionate era chiar casa parintilor baiatului, care au trecut printr-un proces costisitor si neplacut datorita materialelor gasite in casa lor.

II
Tanarul in cazul caruia s-au facut perchezitii in data de 25 iunie este la a doua abatere de acest gen, avand in urma cu doi ani o alta interventie din partea Politie Bucuresti care s-a soldat cu intocmirea unui dosar de urmarire penala. Probele gasite cu ocazia celei de a doua actiuni se vor adauga la dosarul aflat inca in derulare.

Investigatiile in cele doua cazuri au durat cateva luni si a avut loc in parteneriat cu Asociatia Industriei Muzicale din Romania, iar actiunile de perchezitionare s-au desfasurat cu sprijinul luptatorilor de la Serviciului Special de Politie pentru Interventie Rapida.
Cei doi tineri risca pana la 12 ani inchisoare datorita scopului comercial pe care il urmareau.

“Ne pare rau ca tinerii cu potential se implica in astfel de activitati ilegale. Cei doi nu aveau nevoie de dosar de urmarire penala, de proces si de celelalte consecinte ale actiunilor lor, dar nu putem neglija faptele deosebit de grave pe care le-au savarsit. Ne straduim sa informam publicul cat mai bine sa nu se mai ajunga in astfel de situatii. Parintii trebuie sa fie atenti la ce fac copiii pe calculator, tinerii sa nu creada ca pot scapa cu vanzarea de CD-uri sau cu punerea la dispozitie de fisiere prin intermediul programelor de calculator tip DC++ si torrent.“ a declarat Florin Ciuica - Directorul Executiv AIMR.

Despre AIMR - Asociatia Industriei Muzicale din Romania

Mai multe informatii despre aceasta initiativa gasiti la persoana de contact.
Asociatia Industriei Muzicale din Romania

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aimr-asociatia-industriei-muzicale-din-romania/piraterie-urmarita-si-sanctionata-2-persoane-perchezitionate-in-bucuresti-in-luna-iunie-