AiRo lansează noi standarde în piața agențiilor de recrutare Asia

BUCURESTI - 7 iunie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, HoReCa, Retail, HR

Odată cu lansarea sa în mai 2024, noua agenție de recrutare a personalului asiatic AiRo identifică deja provocările principale ale pieței de muncă din România și propune soluții complete de redefinire a standardelor de lucru.

recrutare muncitori asia

Credem că românii sunt un popor de oameni întreprinzători, muncitori și care îmbrățișează ajutorul venit chiar și de acolo de unde nu se așteaptă. Aducem culturi diferite la un loc, aducem oportunități în interiorul și în afara țării și oferim un viitor pentru fiecare client și viitor salariat care ne solicită sprijinul.

Radu Proca

AiRo se lansează cu o nouă perspectivă în piața agențiilor de recrutare

Perspectiva oferită de agenția de recrutare a muncitorilor asiatici AiRo presupune ca procesul de recrutare să contribuie și activ la deschiderea pieței prin facilitarea integrării culturale a lucrătorilor și ridicarea standardelor de colaborare cu parteneri externi.

Viziunea agenției este de a oferi avantaje reale tuturor părților implicate în procesul de recrutare: persoane recrutate, angajatori români și parteneri străini.

„Ne dorim să demonstrăm că personalul asiatic, recrutat corespunzător, este format numai din persoane care aduc o contribuție cu sens, calitativă pentru orice angajator,” spune Vlad Oprițoiu, co-fondator AiRo.

Care sunt noile standardele propuse de AiRo în piața agențiilor de recrutare Asia?

Fondată de specialiști cu peste nouă ani de experiență în industria recrutării de personal asiatic, AiRo (Angajări Internaționale România) își face debutul online în 2024, cu un set clar de standarde, printre care:

Ridicarea standardului de calitate pentru serviciile de integrare a muncitorilor asiatici în mediul socio-profesional românesc;

Sprijinirea deopotrivă a angajatorilor români și a noilor salariați prin servicii profesionale de mediere valabile în primele 12 luni de acomodare cu noii angajați;

Politici de negociere și colaborare complet transparente atât față de partenerii români, cât și față de cei străini.

Responsabilitate

AiRo se angajează să asigure condiții de muncă echitabile, înțelegerea și acoperirea nevoilor fiecărui muncitor asiatic recrutat. Acest lucru presupune nu doar respectarea drepturilor lor fundamentale, ci și sprijin pentru integrarea lor culturală, profesională și socială încă din procesul de recrutare.

Transparență

Oferind detalii clare despre procesele de recrutare și condițiile de angajare chiar înainte de semnarea contractului de parteneriat, AiRo promovează o comunicare deschisă între angajatori, agenție și candidați.

Specialiștii AiRo consideră că această transparență asigură alinierea așteptărilor și promovează relații de muncă sănătoase.

Deschiderea pieței prin eliminarea stereotipurilor limitative

Prin combaterea prejudecăților și promovarea diversității, AiRo își propune să deschidă noi oportunități pentru muncitorii asiatici în diverse sectoare, de la construcții și HoReCa până la IT și asistență.

De asemenea, alinierea societății românești la standardele globale de incluziune multiculturală deschide ușa către nenumărate oportunități de dezvoltare a economiei locale.

Probleme din piața de recrutare a forței de muncă asiatice identificate de AiRo

Într-o lume globalizată, recrutarea forței de muncă din Asia ar trebui să fie o punte cu oportunități la ambele capete.

Cu toate acestea, specialiștii AiRo subliniază faptul că procesul este adesea împovărat de obstacole și provocări, atât pentru angajatori cât și pentru candidați.

Pentru angajatori

Deficiențe de transparență și fiabilitate: Găsirea candidaților adecvați este adesea îngreunată de lipsa de informații clare și de încredere despre experiența și calificările lor.

Complexitatea legală și birocratică: Legislația în continuă schimbare și birocrația asociată cu permisele de muncă și rezidență pot transforma recrutarea într-un proces anevoios.

Bariera culturală și lingvistică: Integrarea efectivă a muncitorilor asiatici necesită nu doar adaptarea lor, ci și pregătirea angajatorilor pentru a gestiona diversitatea culturală.

Lipsa unui cadru de sprijin: Multor angajatori le lipsește infrastructura necesară pentru a oferi suport adecvat muncitorilor asiatici, de la cazare până la asistență în rezolvarea problemelor administrative sau de sănătate.

Pentru persoanele recrutate

Dificultăți de integrare: Muncitorii se confruntă adesea cu provocări majore în adaptarea la un nou mediu cultural și lingvistic, ceea ce poate afecta atât bunăstarea lor personală, cât și performanța profesională.

Lipsa de protecție legală: Muncitorii asiatici sunt uneori insuficient informați despre drepturile lor sau despre cum să le apere, ceea ce îi face vulnerabili.

Discriminarea și stereotipurile: Prejudecățile bazate pe naționalitate sau etnie pot limita oportunitățile de angajare și pot crea un mediu de lucru ostil.

Insecuritatea jobului și condițiile precare de muncă: Contractele neclare, lipsa de siguranță la locul de muncă și condițiile de muncă nesatisfăcătoare sunt realități cu care se confruntă mulți muncitori asiatici.

Angajamentul AiRo

În lumina acestor provocări, AiRo și-a asumat misiunea de a construi punți solide între angajatori și forța de muncă asiatică, promovând practici etice, transparență și respect reciproc.

Astfel, serviciile pe care le oferă acoperă întreg spectrul de nevoi, de la demersuri și consultanță legislativă, la mediere între angajatori și angajați, transport, cazare și masă pentru muncitori, asigurarea constantă a bunei lor integrări și nu numai.

Prin abordarea și rezolvarea acestor probleme, AiRo se angajează să aducă o schimbare pozitivă în industria recrutării internaționale, garantând un proces de recrutare echitabil și eficient pentru toate părțile implicate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/airo-recrutare/airo-lanseaza-noi-standarde-in-piata-agentiilor-de-recrutare-asia