AKELA se alatura grupului TECHTEAM Global, Inc

BUCURESTI - 4 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C


Southfield, Michigan - Bucuresti, 4 Octombrie. AKELA, unul din principalii furnizori romani de solutii software la cheie si servicii software outsourcing, a anunta astazi, 4 Octombrie 2005, preluarea intregului sau pachet de actiuni de catre grupul american TECHTEAM Global, Inc. Prin aceasta achizitie, TechTeam va obtine o prezenta importanta pe piata de software development si isi va extinde oferta de servicii in segmentul integrarii de sistem si consultanta de business. Akela va prelua si coordona in cadrul grupului furnizarea de servicii de software development.

AKELA se alatura grupului TECHTEAM Global, Inc

Akela este unul din principalii furnizori romani de solutii software la cheie si servicii de software outsourcing. Akela ofera servicii de dezvoltare, migrare, implementare si mentenanta software pentru peste 200 de clienti din Romania, Franta, Marea Britanie, Elvetia, Belgia, Italia, Suedia si Statele Unite. Fondata in 1998, Akela a beneficiat de o crestere constanta a veniturilor sale de peste 20% anual, o crestere durabila care a facut din Akela unul dintre principalii jucatori de pe piata de software outsourcing din Romania. Akela este Microsoft Certified Partner incepand din 2000, si asigura calitatea serviciilor sale prin mentinerea unui Sistem de Management al Calitatii certificat ISO 9001:2000, optimizat in conformitate cu standardele CMMi (Capability Maturity Model Integration) si ISO 12207 (standard specific companiilor de software).

Comentand pe marginea acestui anunt, William F. Coyro, Jr., Presedinte si CEO al TechTeam a declarat “Suntem incantati de aceasta achizitie si de intrarea imediata pe care ea ne-o asigura in sectorul foarte important al dezvoltarii software de tip offshore si al serviciilor de tip software outsourcing. Akela este un lider recunoscut pe acest segment de piata, are reputatia de a fi o companie orientata-client, si dispune de o echipa cu competente deosebite. Ne face placere ca Akela s-a alaturat familiei de companii TechTeam Global, care include TechTeam Global SRL – o companie de servicii IT si Business Process Outsourcing deschisa de TechTeam in Bucuresti la inceputul lui 2004. Includerea Akela va extinde numarul de angajati ai TechTeam in Bucuresti, cu acces la noi clienti globali, tehnologii si verticale de piata. Odata cu achizitia Akela, TechTeam isi va extinde segmentul de consultanta IT si integrare de sistem, completand celelalte servicii consacrate – o gama larga de servicii de IT outsourcing, e-government, furnizarea de competente tehnice la cerere si servicii de e-learning. Veniturile TechTeam pe 2005 vor spori odata cu preluarea Akela in cadrul grupului, care va continua cresterea cotei de piata si a veniturilor in principalele sale zone de business.”


Lucian Butnaru, fondator, director executiv si Chief Executive Officer al Akela declara “Suntem onorati sa ne unim fortele cu un grup avand pozitia si renumele TechTeam Global. Credem ca tranzactia cu TechTeam ne va ajuta sa ne realizam obiectivele mai rapid decat am fi putut ca o companie independenta. Experienta TechTeam in servicii integrate de helpdesk, call center si solutii de integrare-sistem, valoarea-adaugata ridicata oferita clientilor sai – impreuna cu forta financiara si prezenta lor puternica in intreaga Europa ne vor permite sa crestem acum mult mai puternic. Schimbarea actionariatului nu va influenta profilul de activitate al Akela ca furnizor de servicii software cu valoare adaugata ridicata, si ne va ajuta sa ne concentram asupra directiilor strategice de dezvoltare: solutii pentru domeniul financiar, cel al telecomunicatiilor, logistica, domeniul energetic si cel de business services. In acelasi timp, avem resursele necesare pentru a aborda segmente noi de piata, precum industria auto si e-government. Vom continua toate proiectele in care suntem implicati in prezent, iar clientii actuali vor avea o garantie in plus pentru stabilitatea financiara si continuitatea pe piata a Akela.”

In seria obiectivelor pe termen mediu, Akela isi propune ca pana la sfarsitul lui ianuarie 2006 sa incheie procesul de certificare CMMi Level 4, pentru a garanta calitatea masurabila a serviciilor sale.

Odata cu trecerea in portofoliul TechTeam Global, Akela isi va muta birourile in Iride Business Park, alaturi de TechTeam Global Services Romania, intr-un sediu modern, adaptat nevoilor de extindere ale companiei. Echipa TechTeam Global Romania numara in prezent 180 de specialisti, la care se vor adauga cei peste 100 membri ai echipei Akela, aducand numarul total al angajatilor grupului in Romania (la TechTeam Global Services Romania si Akela) la aproape 300.

In primele 6 luni ale lui 2005, Akela a inregistrat venituri de aproximativ 1.23 milioane USD si profituri de 184,000 USD (cifre neauditate). Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri (auditata) de 1.38 milioane USD si profituri de 202,000 USD. In prezent, Akela dispune de o echipa de peste 100 de angajati, iar printre clientii companiei se numara Orange S.A., meter2cash Ltd., Consultran IATA, Lukoil Downstream, Softissimo, Quask, Guillemot Inc. si Airbus/Operantis.

Despre AKELA

AKELA este unul din principalii furnizori de servicii software-outsourcing si Custom Business Solutions de pe piata romaneasca, cu peste 6 ani de experienta in furnizarea de servicii software de dezvoltare, testare si implementare corespunzand viziunii si cerintelor a peste 200 de clienti din Romania, Marea Britanie, Elvetia, Franta, Italia, Belgia si SUA.

Infiintata la Bucuresti in 1998, si cu birouri in New Jersey, USA, AKELA dispune de o echipa de peste 100 profesionisti dedicata satisfacerii nevoilor clientilor, cu respectarea stricta a termenelor si bugetelor propuse.

Pentru mai multe detalii despre Akela, va rugam vizitati www.akela.ro


Despre TECHTEAM

TechTeam (Nasdaq:TEAM) este un furnizor global de solutii de suport pentru tehnologia informatiei, ITO (IT Outsourcing) si BPO (Business Process Outsourcing), asigurand servicii din
locatiile sale din SUA, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Germania si Romania. Clientii sai includ companii din Fortune 1000, companii multinationale, companii mici si mijlocii si organizatii guvernamentale. Capacitatea TechTeam de a integra serviciile IT in solutii flexibile de tip SPOC (Single Point of Contact) este unul din elementele-cheie ale succesului sau. Parteneriatele cu organizatii de calibru din intreaga lume asigura TechTeam expertiza unica in furnizarea de solutii de suport IT, incluzand diferite servicii de IT outsourcing, e-government, consultanta IT si integrare-sistem, e-learning, etc. Actiunile TechTeam sunt tranzactionate pe piata NASDAQ sub simbolul “TEAM”.

Pentru mai multe informatii despre TechTeam, vizitati www.techteam.com.
Contact de presa:

Mihai-Daniel POPA
Business Development Manager

Tel: +40 21 242 89 44
Fax: +40 21 242 81 89


mihai.popa@akela.ro