Fatade ventilate – Cel mai bun sistem pentru fatade
BUCURESTI - 27 decembrie 2022
Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie
O fatada ventilata este o alternativa la popularul sistem compozit de izolare termica, care este lipit direct de perete si tencuit sau placat. Cu fatade ventilate ai o varietate de optiuni de design. Le poti monta si pe zidaria existenta. Datorita ventilatiei din spate, exista o separare clara intre fatada si izolatia termica.
fatade ventilate
Acest lucru mentine izolatia termica uscata si, prin urmare, permanent functionala. Substructura utilizata pentru fatade ventilate este legatura directa cu peretele portant.
Care este structura si functia unei fatade ventilate?
In cazul unei fatade ventilate, placarea fatadei nu se aplica direct pe zidarie, ci se monteaza pe o substructura. Drept urmare, izolatia – si astfel protectia impotriva umezelii, caldurii, sunetului si incendiului – si placarea, care ofera protectie impotriva intemperiilor, sunt structural separate una de cealalta.
Acest lucru creeaza un strat de aer intre cele doua componente. Acest lucru poate regla echilibrul de umiditate din structura. O structura clasica a unei fatade ventilate din exterior spre interior ar fi, de exemplu, placarea fatadelor cu sipci, strat de aer, sipci verticale in aer si nivel de izolare, perete usor.
Fatade ventilate - Avantaje
Cel mai mare avantaj al unei fatade ventilate este optiunea sa de design vizual. Datorita constructiei, poti folosi o mare varietate de materiale pentru fatada, precum sindrila de lemn, tabla, piatra naturala sau sticla mata. Chiar si placarea neobisnuita poate fi implementata, care nu ar fi posibila cu o fatada conventionala. De exemplu elementele fotovoltaice, o fatada media sau o fatada verde.
In plus, o fatada ventilata poate fi folosita foarte bine pentru reconditionari legate de energie. Sunt potrivite si pentru peretii existenti cu probleme de umiditate. Un alt mare avantaj al fatadei ventilate este sustenabilitatea acesteia.
La sfarsitul vietii sale, fatada poate fi demontata si separata in functie de tip. Datorita separarii constructive a protectiei impotriva caldurii si a intemperiilor, un sistem cu fatade ventilate este semnificativ mai putin susceptibil la deteriorare decat alte sisteme de fatada. In plus, cerintele individuale precum protectia impotriva incendiilor, zgomotului sau trasnetului pot fi implementate cu usurinta, fara a afecta negativ designul.
Cum instalezi fatade ventilate?
Poti instala singur fatada ventilata daca ai abilitatile tehnice adecvate. Cu toate acestea, fatadele ventilate instalate necorespunzator pot provoca multe daune. Daca nu esti sigur ca poti instala singur fiecare detaliu al fatadei ventilate, ar trebui sa te bazezi mai bine pe sprijinul mesterilor profesionisti.
Eventualele daune cauzate de executia neconforma, pot deveni rapid mai scumpe decat suma economisita. In special, constructia substructurii poate face fatada ventilata solicitanta in detaliu. De asemenea, poate deveni mai dificil daca se aplica un strat nou sau suplimentar de izolatie. Daca nu ai cunostinte profesionale, este mai bine sa apelezi la un specialist.
Fatadele ventilate sunt montate pe o substructura, adica peretele continua sa respire in spatele stratului exterior rezistent la intemperii. Umiditatea difuza din locuinte sau cladiri este transportata de fluxul de aer din spatele peretelui cortina, si acest lucru inseamna ca, chiar si daca zidaria este umeda, aceasta se usuca din nou fara probleme.