Companiile de HR aleg aplicatia ASiS de Personal si Salarizare pentru gestionarea clientilor lor

Cluj - Napoca - 28 iunie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, HR

Parte a ERP-ului ASiS, aplicatia de Personal si Salarizare ofera instrumente complexe, flexibile si usor de utilizat pentru calculul salariilor si evidenta competentelor profesionale a angajatilor. Supusa deselor schimbari legislative, aplicatia de Personal si Salarizare este adaptata mereu legislatiei in vigoare, dar si specificului clientilor.
Avand baze solide si find intretinuta in permanenta de personalul Alfa Software dedicat, ASiS.PS se regaseste si in cadrul firmelor specializate in urmarirea resurselor umane si tinerea evidentei salariale. SC Angajator SRL Oradea este cea mai recenta companie de HR care a ales implementarea sistemului integrat ASiS pentru gestionarea activitatii sale de baza.

Societatea Angajator a fost fondata in 1994 si a mizat pe interesul agentilor economici inspre externalizarea serviciilor de salarizare. Tocmai din acest motiv compania si-a dezvoltat de-a lungul timpului o echipa de profesionisti. In prezent, compania realizeaza servicii de salarizare si HR la peste 180 de firme de dimensiuni si specifice de activitate diferite. Peste 30% din firmele gestionate de Angajator Bihor au un numar de salariati cuprins intre 50 si 350.

Inca din faza de evaluare a procesului de implementare ASiS, s-a realizat o analiza amanuntita privind nevoile fiecarei companii gestionate de Angajator, cat si nevoile echipei Angajator. Pe baza documentului rezultat, s-a conturat forma in care aplicatia de salarizare ar urma sa fie implementata, acordandu-se atentie deosebita trainingurilor pentru personalul care urmeaza sa foloseasca aplicatia ASiS.

Ceea ce este specific pentru compania Angajator este faptul ca majoritatea datelor salariale sunt preluate automat direct din Revisal pentru a micsora considerabil efortul echipei Angajator de a face trecerea spre sistemul integrat ASiS. Restul datelor sunt preluate automat din sistemele informatice existente.

Din ASiS se vor prelucra datele salariale, urmand ca pentru fiecare firma in parte sa fie generate automat Declaratia 112, statele de plata si fluturasii personalizati si diverse situatii de personal, cu posibilitati multiple de filtrare.

ASIS Personal si Salarizare faciliteaza introducerea datelor de personal, a concediilor, avansurilor, primelor sau retinerilor conform modului de calcul configurat pentru fiecare firma gestionata de Angajator. ASiS.PS permite calculul automat de ore lucrate direct din pontaj, gestioneaza sporurile de vechime si de noapte, unde este cazul, elibereaza adeverinte si fluturasi personalizati pentru fiecare firma.

Pe langa aceste functionalitati generale ale aplicatiei PS, s-au realizat numeroase adaptari. Experienta in resurse umane ale echipei Angajator  in acest domeniu s-a concretizat in cerinte specifice. Astfel, la fiecare inchidere de luna, echipa Angajator va primi atentionari din partea sistemului ASiS:

    la calculul lichidare - pentru cei plecati in cursul lunii privind zilelele de concediu de odihna neefectuate.privind personalul care implineste 18 ani.privind personalul ajuns la varsta de pensionare.

Pe langa functionalitatile de baza, aplicatia de Personal si Salarizare a sistemului integrat ASiS beneficiaza si de un modul integrat de Resurse Umane care urmareste testarile periodice de competente si aptitudini ale angajatilor din companii. Acest modul se poate adapta cu usurinta specificului fiecarei companii.

 

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul social în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca (centru de dezvoltare), Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiS şi Microsoft Gold Partner.Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: www.asw.ro.