Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a ales componenta de ERP online de la Alfa Software S.A. - ASiSria

Cluj-Napoca - 23 iulie 2010

Comunicat tip General in IT&C

ASiSplus ERP este sistemul informatic integrat pentru implementarea căruia a optat conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj. Alegerea făcută vine ca urmare a existenței componentei on-line ASiSria în cadrul ERP-ului ASiSplus, dar și a colaborării de lungă durată cu compania de IT - ALFA SOFTWARE S.A.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a ales componenta de ERP online de la Alfa Software S.A. - ASiSria

“Am căutat o soluție care să corespundă nevoii noastre de a urmări cât mai bine proiectele în desfășurare la nivel de Regională. Aceasta însemna să avem informații în timp real de la cele 7 secții ale Regionalei, iar secțiile să colecteze eficient informațiile de la districtele din componența lor. Tehnic vorbind, ceea ce căutam părea un deziderat costisitor și deci, greu de atins, având în vedere situația economică dificilă cu care ne confruntăm și noi. Dar soluția celor de la ALFA SOFTWARE a convins nu doar prin costurile deosebit de reduse pe care a trebuit să le suportăm, ci și prin tehnologia de vârf propusă.” a afirmat dna Zoița Bumb, Director Adjunct Economic la D.R.D.P. Cluj.
D.R.D.P Cluj are ca obiectiv major administrarea rețelei de drumuri și poduri din partea de nord-vest a țării, Regionala fiind alcătuită din 7 secții (Alba-Iulia, Baia-Mare, Bistrița, Cluj, Oradea, Zalău, Satu-Mare) și 56 de districte. Datorită dispersării activității în cele 56 de districte ale Regionalei, se căuta o soluție informatică care să permită colectarea și transferul datelor în timp real la sediul central, dar o astfel de soluție presupunea în mod tradițional achiziționarea și deci construirea unei rețele extinse de servere și calculatoare, implementarea la fiecare district a sistemului integrat și nu în ultimul rând, o perioadă lungă de timp în care activitatea personalului ar fi fost afectată de procesul de implementare. “Cât privește transmisia de date, propunerile clasice au vizat realizarea ei prin remote desktop connection sau prin replicare. Echipa de la ALFA SOFTWARE a venit însă cu o altfel de propunere: transmisia de date să se realizeze prin Internet, prin intermediul componentei ASiSria. Acest lucru înseamnă în mod automat economie de resurse pentru infrastructura IT, tehnologie de vârf și timp scăzut pentru implementare.”
ASiSria este o componentă a sistemului integrat ASiSplus care permite operarea de documente primare la punctele de lucru ale companiilor. Caracteristicile de bază ale acestei componente sunt faptul că ea rulează într-un browser de Internet pe calculatoarele client fără să necesite instalare, se conectează la baza de date ASiSplus, iar operarea prin ASiSria direct pe serverul central (de la sediu) dă efect în timp real asupra bazei de date.
“Pentru D.R.D.P. Cluj s-a hotărât implementarea ERP-ului ASiSplus la sediul central din Cluj-Napoca și conectarea prin intermediul ASiSria a districtelor la baza de date centrală. În ASiSria, districtele au acces la modulele de: Contabilitate, Gestiune stocuri și Costuri, în care se face operarea propriu-zisă, dar și la partea de Rapoarte, specifice (pe district sau sectie) sau generale, unde este cazul. De asemenea, ne propunem ca în cel mai scurt timp, soluția ASiSria pentru D.R.D.P Cluj să includă și modulele de Salarizare, Urmărire Contracte și Management Mașini. ” Dudaș Gheorghe, Director Tehnic ALFA SOFTWARE S.A.

Avantajele componentei ASiSria:

•Este dezvoltată în tehnologie de ultimă generație (Rich Internet Application);
•Elimină costurile de rulare la distanţă;
•Necesită o conexiune de Internet obişnuită;
•ASiSria este independentă de browser-ul de Internet și de sistemul de operare;
•Elimină costurile de instalare şi configurare;
•Are o interfaţă rapidă şi ergonomică, fără a reduce din funcţionalităţile ASiSplus;
•Securitatea e asigurată de mecanisme de criptare avansate şi de drepturile de conectare la server.

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiSplus şi Microsoft Gold Partner.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: http://www.asw.ro/asisria/asisria/
Dusa Vasile
Director Comercial
Telefon: 0730-02.02.22
dvasile@asw.ro

officecj@asw.ro