PRM le va face dreptate salariaţilor civili şi pensionarilor din instituţiile militare

BUCURESTI - 22 mai 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic


Partidul România Mare îi salută cu mult drag pe salariații civili și pe pensionarii din instituțiile militare (M.Ap.N, M.A.I., S.R.I., S.P.P., Industria de apărare, GIARA etc.) și îi asigură, totodată, că îi sprijină pentru a obține dreptatea de care au nevoie și ce li se cuvine moral și de drept.
Partidul nostru a constatat că, în raport cu restul populației din țara noastră, aceste clase sociale, cea a salariaților civili și a pensionarilor ce provin din instituțiile militare sunt cele mai defavorizate în ceea ce privește veniturile.

 Partidul România Mare îi salută cu mult drag pe salariații civili și pe pensionarii din instituțiile militare (M.Ap.N, M.A.I., S.R.I., S.P.P., Industria de apărare, GIARA etc.) și îi asigură, totodată, că îi sprijină pentru a obține dreptatea de care au nevoie și ce li se cuvine moral și de drept.

     Partidul nostru a constatat că, în raport cu restul populației din țara noastră, aceste clase sociale, cea a salariaților civili și a pensionarilor ce provin din instituțiile militare sunt cele mai defavorizate în ceea ce privește veniturile.

    În ceea ce-i privește pe salariații civili din instituțiile militare evidențiem faptul că aceștia prestează permanent, prin atribuțiile pe care le au la locul de muncă,  activități precum:

-         Muncă fizică, în proporție de aproximativ 90% din totalul prestat în cadrul unei instituții militare;

-         Muncă intelectuală, în proporție de circa 60% din totalul personalului unei instituții militare;

-         În situații de mobilizare militară, scopul misiunii angajaților civili este comun cu cel al cadrelor militare;

-         Singurele diferențe dintre un salariat civil dintr-o instituție militară și un militar de profesie constau în faptul că salariații civili nu primesc uniforme militare  și nici nu încasează salarii de dimensiunea celor pe care le primesc cadrele militare, ci cu mult mai mici.

Toate considerentele de mai sus sunt valabile și pentru pensionarii proveniți din instituțiile militare, care au muncit în condițiile descrise mai sus.

    Nedreptatea existentă în aceste instituții militare constă în faptul că atâta timp cât activitatea militară prestată se face în același loc de muncă (unitate militară) de către salariații civili și cadrele militare, în aceleași condiții, dar cu obligații de serviciu chiar mai mari pentru salariații civili, cei din urmă nu beneficiază de același sistem de sistem de evaluare a muncii depuse, fiind diferite inclusiv criteriile de pensionare, extrem de favorabile doar pentru cadrele militare. Normal ar fi ca pensionarea salariaților civili să fie executată de aceeași casă de pensii, cea militară, și nu una “civilă”, cum se practică în prezent, vârsta de pensionare ar trebui să fie aceeași cu cea a cadrelor militare și să beneficieze de primirea adeverințelor de grupă de muncă pentru categoria I-a și a II-a conform activităților prestate.

     Susținem ca modul de calcul al pensiilor pentru salariații civili din instituțiile militare să fie același cu cel aplicat în cazul cadrelor militare, la care să se adauge un spor la pensie de 100%, pentru simplul fapt că în timp ce cadrele militare au beneficiat constant, de-a lungul activității de măriri salariale substanțiale, angajații civili au rămas pe timpul activității cu salariile neindexate.

     Spre exemplificare, în prezent un pensionar care a lucrat în instituții militare, M.Ap.N., de exemplu, primește o pensie de 1.000 de lei, în timp ce un fost ofițer încasează lunar de la poștaș peste 4.000 de lei, chiar dacă a lucrat mai puțini ani.

        Estimăm că în prezent în situațiile nedrepte semnalate mai sus se află circa 1,3 milioane de salariați civili și actuali pensionari provenind din instituțiile militare.

    Din toate aceste motive, Partidul România Mare susține aceste proiecte de egalizare a pensiilor și a drepturilor salariale, conforme cu ideea de dreptate și echitate morală și socială, susținute în permanență de linia politică a partidului nostru.

    Totodată îi invităm pe toți salariații civili și pensionarii din România care provin din instituțiile militare să se înscrie în evidențele Asociației Salariaților Civili și a Pensionarilor din Instituțiile Militare înființată în cadrul Partidului România Mare, organizație ce se ocupă în mod expres de obținerea tuturor drepturilor salariale, pensii și de rezolvarea celorlalte probleme de ordin social și moral cu care se confruntă aceștia, PRM fiind încă de la înființarea sa partidul tuturor românilor, atât din țară cât și de pretutindeni.

 

          NOTĂ: Proiectul privind înființarea Asociației Salariaților Civili și Pensionarii din Instituțiile Militare în cadrul Partidului România Mare este conceput de o echipă coordonată de către președintele PRM, dl. Corneliu Vadim Tudor, vicepreședintele PRM Victor Iovici și vicepreședintele PRM București Mihail Edu (care și are o activitate militară de peste 30 de ani în specialitatea tancuri și auto) – candidați la Parlamentul European.

  

Despre Alina Alupoaei

PARTIDUL ROMÂNIA MARE a fost înființat în iunie 1991 (preşedinte: Corneliu Vadim Tudor; prim-vicepreşedinte: Eugen Barbu). În 1992, PRM intră în Parlament (6 senatori şi 16 deputaţi). În 1996, PRM obține 8 senatori şi 19 deputaţi. În 2000, PRM devine a doua forţă politică - 121 de parlamentari (37 de senatori şi 84 de deputaţi), iar Vadim intră în finală. În 2004, PRM obține 21 de senatori şi 48 de deputaţi. Vadim se clasează pe poziţia a treia. La alegerile europene din 2009, PRM obține un scor dublu față de parlamentarele din 2008, trimițând 3 reprezentanți în PE.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alina-alupoaei/prm-le-va-face-dreptate-salariatilor-civili-si-pensionarilor-din-institutiile-militare