Solutii accesibile de finantare a proiectelor publice si private in conditiile crizei financiare

BUCURESTI - 20 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Intr-o perioada caracterizata pe plan national si international prin incertitudini si dezechilibre economico-sociale majore, organizatiile publice si private trebuie sa elaboreze de urgenta strategii de supravietuire si dezvoltare in conditii de criza.
Dezvoltarea, prioritizarea si finantarea proiectelor publice si private in conditiile crize nationale si internationale de lichiditati, este poate cea mai importanta provocare cu care se vor confrunta companiile si institutiile publice, accesarea fondurilor disponibile prin Programele Operationale (finantate din fonduri europene si nationale) fiind una dintre cele mai avantajoase solutii disponibile!

Solutii accesibile de finantare a proiectelor publice si private in conditiile crizei financiare

All Consulting & Training lanseaza o noua serie a cursului “Managementul proiectelor si Scrierea cererilor de finanatare prin metoda CEFE”. Acesta se va desfasura la U-Business Center, Bd Iancu de Hunedoara, nr. 8, Bucuresti, in perioada 9-12 decembrie 2008 (orar zilnic curs 9:00-18:00).

Obiectivul cursului este insusirea de catre participanti a unor cunostinte, tehnici si abilitati practice de planificare strategica, managementul proiectelor si accesarea Fondurilor Structurale, precum si dezvoltarea practica in echipe a unor pre-propuneri de proiecte reale, specifice organizatiilor din care provin cursantii si adaptate conditiilor locale si Programelor Operationale.

Cursul utilizeaza o metoda moderna de facilitare CEFE (Competency based Economies through Formation of Enterprise), aplicată cu succes în peste 100 de ţări ce constă în implicarea activă a participanţilor în exerciţii practice, studii de caz şi simulări de afaceri .

Aproximativ 75% dintre cursantii (companii private si autoritati ale administratiei publice) prezenti la cursurile de Management de Proiect si Scrierea cererilor de finantare organizate de All Consulting & Training, au dezvoltat si depus deja cereri de finantare din fondurile structurale.

Beneficiile participarii:

Intelegerea de catre participanti, a modului de functionare, structurare si accesare a Fondurilor Structurale si a Programelor Operationale 2007-2013, in functie de nevoile specifice ale organizatiilor din care provin;
Insusirea de concepte teoretice fundamentale in managementul de proiect;
Familiarizarea cu metode si instrumente (SWOT, obiective SMART, charta proiectului, WBS, Gantt, drum critic), de identificare, evaluare si dezvoltare proiecte, de planificare si alocare resurse/costuri, de management financiar al proiectelor (costuri, buget-bugetare, flux de numerar, elemente introductive de analiza cost-beneficiu), de monitorizare/raportare si luare masuri corective ;
Dobandirea unor cunostinte si abilitati de management al echipelor (notiuni de HR, motivare, personalitate, individ vs grup vs echipa, echipe performante etc. )
Constientizarea si utilizarea unor concepte si instrumente de comunicare in cadrul proiectului (mesaj, proces de comunicare, audienta - stakeholderi, limbaj etc.), inclusiv concepte introductive de marketing;
Initierea in utilizarea practica a Microsoft Project (aplicatie software pentru managementul proiectelor si al portofoliului de proiecte), precum si transpunerea partiala a propunerii de proiect practic in format MSProject;
Participarea la un workshop practic de dezvoltare si scriere a unei pre-propuneri de proiect, ce poate fi ulterior transpusa facil intr-o Cerere/Documentatie de finantare din fondurile structurale.
Functie de gradul de implicare la curs (prezenta activa si promovarea testului grila final), participantii vor primi diploma eliberata de All Consulting & Training (furnizor certificat de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor CNFPA) si CEFE Training Romania.

Lectorii cursului: sunt specialisti cu o bogata experienta teoretica si practica in managementul organizatiilor, afacerilor si proiectelor, precum si in dezvoltarea cererilor de finantare ... Codrin Radu si Bogdan Abaza.

Codrin RADU:

• Consultant in management, peste 8 ani experienta in PM - Speaker conferinte: PMForum, PMVision, PMConference
• Trainer certificat CEFE International, peste 400 cursanti in ultimii 4 ani, din care peste100 in project management;
• Managing Partner All Consulting, Vicepresedinte CEFE Romania, profesor asociat SNSPA

Bogdan ABAZA:

• Doctor in inginerie industriala, Sef Lucrari Universitatea Politehnica Bucuresti UPB, profesor asociat SNSPA Bucuresti, titular curs MSProject;
• Responsabil faze/ trainer/ participant/reprezentant al UPB in peste 25 de proiecte europene;
• trainer certificat, peste 200 de cursanti in PM si MSProject
Grup tinta: top si middle manageri (directori, sefi de departamente/ proiecte/ compartimente/ servicii/echipe) sau persoanele cu abilitati de coordonare a proiectelor din:
•companii private (inclusiv IMM-uri) sau publice din domeniile financiar-bancar si asigurari, energie elctrica, petrol si gaze, educatie, dezvoltari imobiliare si constructii, transporturi, sanatate, farmaceutice, productie, comert etc.
•institutii publice (primarii, consilii judetene, prefecturi, universitati, agentii publice, muzee, spitale etc.)
•ONG-uri (camere de comert, sindicate, federatii, fundatii, asociatii etc.).

Pentru conditii de inscriere si participare la curs, consultati pagina All Consulting &Training, www.all-consulting.ro

Despre All Consulting & Training

All Consulting & Training - initiatoarea Conferintelor PMVision 2006, 2007 si 2008
( www.PMVision.ro ) - este o echipa de profesionisti in domeniile Project & Performance management, Communication management, Achizitii publice, Quality management, Management financiar, Management educational, precum si in domeniul dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale si intraprenoriale, peste 100 de organizatii publice si private beneficiind cu succes de cursurile, evenimentele si serviciile oferite.

Pentru detalii si informatii suplimentare, puteti contacta organizatorii la telefon 021-210.19.81/ 0729-869.259 (zilnic intre orele 10.00-16.00), fax 021-210.25.89 sau e-mail office@all-consulting.ro .
office@all-consulting.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/all-consulting-training/solutii-accesibile-de-finantare-a-proiectelor-publice-si-private-in-conditiile-crizei-financiare