Allied Telesis devine membru al Forumului Metro Ethernet (MEF)

BUCURESTI - 15 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Allied Telesis, furnizor global de soluţii de acces Ethernet/IP securizate şi lider în dezvoltarea sistemelor IP Triple Play pe infrastructură de cupru şi fibră optică, anunţă astăzi încheierea parteneriatului în cadrul forumului Metro Ethernet (MEF), un grup mondial din industria telecom dedicat promovării migraţiei la nivel mondial la reţele şi servicii de tip Ethernet.

Allied Telesis devine membru al Forumului Metro Ethernet (MEF)

Cu o componenţă de peste 150 de producători de echipamente, furnizori de servicii de comunicaţii sau laboratoare de testări şi interoperabilitate, MEF promovează standarde, arhitecturi, tehnologii şi aplicaţii atât pentru sisteme IP având la bază tehnologia Ethernet, precum şi pentru servicii de operator bazate pe tehnologia Ethernet. În urma eforturilor depuse în cadrul MEF au rezultat adoptarea pentru industria telecom a numeroase standarde precum şi crearea specificaţiilor pentru interoperabilitate, fapt ce conferă un avantaj pentru operatorii telecom prin faptul că pot integra în reţelele proprii echipamente şi soluţii multi-vendor.

“Allied Telesis este un partener valoros în cadrul Metro Ethernet Forum” a declarat Nan Chen, preşedintele MEF. “Allied Telesis şi-a dedicat mare parte din eforturi şi resurse pentru tehnologia Ethernet ce vizează domeniul telecom şi asta se regăseşte cel mai bine în linia de produse a Allied Telesis, iar apartenenţa la acest forum va fi în mod sigur benefică pentru Allied Telesis, având acum posibilitatea de a-şi aduce aportul substanţial în cadrul forumului”.

Allied Telesis va începe imediat testele de certificare în cadrul MEF pentru un număr de produse Metro Ethernet ce vizează piaţa telecom precum platforme de acces multi-serviciu, switch-uri Ethernet Layer 3 şi echipamente CPE folosite de operatorii telecom sau municipalităţi din lumea întreagă.

“Pionieri ai platformelor Ethernet dedicate reţelelor de operatori telecom încă din 1987, Allied Telesis aduce o mare expertiză în cadrul MEF” a declarat Dan Stellick, vice-preşedinte în cadrul diviziei de Interop Design and Testing a Allied Telesis. ”Suntem încântaţi de obţinerea statutului de membru în cadrul acestei prestigioase organizaţii şi dorim să devenim un contributor cu însemnătate în cadrul acestui forum în numele clienţilor noştri de pretutindeni.”

Pentru mai multe detalii despre oferta de produse Allied Telesis- specifice procesului de certificare MEF – vizitaţi site-ul nostru www.alliedtelesis.com

Despre ALLIED TELESYN V.m.b.H

Despre Allied Telesis
Fondat în 1987, Allied Telesis este membru al Grupului Allied Telesis, furnizor global de soluţii de acces Ethernet/IP securizate şi lider în dezvoltarea sistemelor IP Triple Play pe infrastructură de cupru şi fibră optică. Platformele integrate POTs-to-10G de tip Access pentru servicii multiple iMAP şi iMG - intelligent Multiservice Gateways, alături de soluţiile avansate de switching, routing şi de transport bazat pe tehnologii WDM, permit operatorilor şi furnizorilor de servicii, publici şi privaţi, să dezvolte reţele scalabile şi perfomante de tip Carrier pentru furnizarea serviciilor de date, voce şi video asigurând o mare flexibilitate în configurare şi un bun raport calitate-preţ. Vizitaţi-ne online la : www.alliedtelesis.ro.

Despre Metro Ethernet Forum
MEF este o alianţă mondială ce are în componenţă peste 150 organizaţii, printre care furnizori de servicii de comunicaţii, operatori de cablu (MSO), producători de echipamente/software, furnizori de semiconductoare şi laboratoare de testări. Misiunea MEF este de a accelera adoptarea la nivel mondial a tehnologiei Ethernet. MEF dezvoltă specificaţiile tehnice şi acordurile de implementare ale tehnologiei Ethernet pentru a promova interoperabilitatea şi dezvoltarea tehnologiei Ethernet pe plan mondial.
Pentru mai multe informaţii despre Forum, precum şi lista completă a tuturor membrilor actuali ai MEF, vizitaţi site-ul MEF http://www.MetroEthernetForum.org/.

Allied Telesis Austria GmbH- reprezentanta din Romania
Tel: 021/ 336 00 85/92
Fax: 021/ 335 12 39
romania@alliedtelesis.com