Conferința Eucație La Puterea Viitorului Prin Fonduri Europene - Informații, expertiză, experiențe și povești din lumea proiectelor

BUCURESTI - 6 februarie 2019

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) împreună cu EURACTIV.ro a organizat, în data de 30 ianuarie 2019, la Hotel Intercontinenal Bucureşti Conferinţa „Educație la puterea viitorului prin fonduri Europene. Informaţii, expertiză, experienţe şi poveşti din lumea proiectelor”.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate și dezbătute aspecte importante ale educaţiei ca proces complex de formare a forței de muncă, unul dintre principalii piloni pe care se construiește viitorul unei societăți moderne.

Cu această ocazie, a fost pus accentul pe necesitatea și impactul pe care îl are o infrastructură educațională modernă pentru a crește calitatea procesului de instruire și a reduce nivelul abandonului școlar, problemă de stringentă actualitate în România. Evenimentul a fost moderat de Dana Deac, jurnalist TRV 1.

Proiectele privind investițiile în infrastructura educațională – construcții, renovări, reabilitări termice pentru creșe, grădinițe, licee tehnologice, universități, dezvoltate în Regiunea București-Ilfov au fost prezentate de către dna Claudia Ionescu, Șef Departament Promovare Regională și Investiții ADRBI. Au fost trecute în revistă și proiectele de succes finalizate din alocarea financiară Regio 2007-2013 și stadiul proiectelor depuse pentru perioada 20014-2020.

Dna Cristina Zygomalas, Director Public Projects EURACTIV.com a prezentat importanța acestuia în spațiul european, ca facilitator de dezbateri privind politici publice europene pentru specialiști din numeroase țări și proiectul „Reflecție asupra politicii de coeziune: aducerea regiunilor Europei în prim-plan” care își propune să schimbe discursul public privind politica de coeziune, explicând relevanța acesteia atât pentru regiunile mai sărace, cât și pentru cele mai bogate, subliniind impactul acesteia asupra calității vieții cetățenilor europeni și sprijinind cele 10 priorități ale Comisiei Europene.

Despre politica de coeziune, fondurile disponibile, proiecte implementate cu succes în perioada 2007-2013, alocarea de fonduri pentru 2014-2017, au vorbit specialiști din cadrul Ministerului Educției Naționale (MEN),  Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și beneficiari de fonduri din Regiunea București-Ilfov.

Din partea CNDIPT, dna Felicia Săndulescu, Director adjunct, a prezentat Planul Regional de Acţiune pentru Învăţământ (PRAI) pentru Regiunea București-Ilfov, care setează cadrul, direcțiile și condițiile pentru învățare, astfel încât să fie pregătită o forță de muncă educată, calificată, aliniată la cerințele pieței și operatorilor economici, trendurilor de dezvoltare.

Din partea Ministerului Educației Naționale, dna Ioana Loredana Cîrstea, Consilier, a prezentat succint pachetul de strategii care acoperă întreg parcursul educațional și de formare a unui copil în România. Astfel, au fost puse în discuție principalele aspecte din următoarele strategii: Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a școlii în România, Strategia Națională pentru Învățământ Terțiar 2015 – 2020,  Strategia Națională de Învățare pe Tot Parcursul Vieții 2015 – 2020, Strategia educației și formării profesionale din România în perioada 2016-2020 și Strategia pentru modernizarea infrastructurii educaționale 2019 -2023, care este în curs de aprobare.

Dna Doina Diaconescu, Consilier OI POCU Ministerul Educației a prezentat prioritățile de investiții din Programul Operațional Capital Uman, apelurile pentru proiecte, proiecte aflate în implementare, indicatori de atins, rezultate asteptate.

Dl Bogdan Mihăilescu, Director Executiv Direcția Management Proiecte, Primăria Sectorului 2 a prezentat proiectele finalizate cu succes în Sectorul 2 al Municipiului București în perioada 2007-2013 și proiecte pregătite pentru perioada actuala, 2014-2020.

Partenerii media ai evenimentului au fost: HotNews.ro, Startupcafe.ro, Cursdeguvernare.ro, Ziarul Bursa, TV Trinitas, Școala9.ro, Edupedu.ro

Conferinţa a putut fi urmărită live. Înregistrarea transmisiei, prezentările și galeria foto a evenimentului se pot consulta la: https://www.youtube.com/watch?v=A0IjIgD1OUs

Următoarele evenimente organizate de ADR BI în perioada 5-7 februarie 2019 vor fi la Bruxelles, după cum urmează:

- 5 februarie 2019 „Contribuția investițiilor Regio la dezvoltarea durabilă a Regiunii București-Ilfov” în parteneriat cu Euractiv. Evenimentul va putea fi urmărit live accesând https://youtu.be/coZAwcV1_Og

- 6 februarie 2019 „Dezvoltarea regională - mijloc de creștere a coeziunii sociale” la Parlamentul European.  Evenimentul va putea fi urmărit live accesând https://youtu.be/bTod7_tDYFA 

- 7 februarie 2019 „Discover Romania, Discover Bucharest-Ilfov REGIOn” împreună cu Ambasada României în Regatul Belgiei, în cadrul căruia ADR BI dorește să promoveze rezultatele, bunele practici și oportunitățile programului REGIO, precum și atragerea investițiilor în Regiunea București-Ilfov.

 

Persoană de contact: Claudia Ionescu, purtător de cuvânt

Şef Departament Promovare Regională şi Investiţii -ADR BI

Tel: +40746 099 952, Email: claudia.ionescu@adrbi.ro, www.2014-2020.adrbi.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alma-total-solutions-srl/conferinta-eucatie-la-puterea-viitorului-prin-fonduri-europene-informatii-expertiza-experiente-si-povesti-din-lumea-proiectelor