Tehnologii inovatoare si parteneriate in regiunile in curs de dezvoltare

BUCURESTI - 17 octombrie 2018

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI), in parteneriat cu asociatia COCIR si firma Philips au organizat evenimentul cu tema „Tehnologii inovatoare si parteneriate in regiunile in curs de dezvoltare” în data de 11 octombrie 2018 la centrul de conferinte Square din Bruxelles.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI), in parteneriat cu asociatia COCIR si firma Philips au organizat evenimentul cu tema „Tehnologii inovatoare si parteneriate in regiunile in curs de dezvoltare” în data de 11 octombrie 2018 la centrul de conferinte Square din Bruxelles.

Acest eveniment de tip atelier organizat in cadrul Saptamanii Europene a Regiunilor si Oraselor 2018 se inscrie in seria evenimentelor de promovare la nivel european si international a Programului Operational Regional (Regio), a activitatii ADRBI cat si a Regiunii Bucuresti-Ilfov.

Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor este cel mai mare eveniment de profil organizat de Comitetul Regiunilor şi DG REGIO – Comisia Europeană si reuneşte anual peste 5500 de reprezentanţi ai  regiunilor şi oraşelor din Europa şi de pe alte continente, precum şi înalte oficialităţi din instituţiile europene.

Evenimentul, moderat de domnul Jan Olbrycht membru al Parlementului European, a prezentat beneficiile colaborărilor din sectorul public si privat din Romania si Polonia  asupra vieții cetățenilor europeni, prin asigurarea accesului la asistență medicală inovatoare.

Marek Przeor, Team Leader  Directoratul General pentru Politica Regionala si Urbana din cadrul Comisiei Europene, a prezentat pe scurt liniile directoare privind propunerea Comisiei Europene pentru urmatorul Cadrul Financiar Multianual, in ceea ce priveste domeniul sanatatii, inovarii si specializarii inteligente.

Din partea ADRBI, doamna Claudia Ionescu, Sef Departament Promovare Regionala si Investitii a prezentat cateva exemple ale unor proiecte implementate cu succes in regiunea Bucuresti-Ilfov cu fonduri Regio: Spitalul Judetean Ilfov, proiecte ale unor centre sociale, ale Inspectoratului pentru situatii de urgenta, centre medicale ale unor microintreprinderi cat si cateva informatii privind importanta dezvoltarii Parcului Stiintific Magurele.

Reinier Schlatmann, CEO Philips pentru Europa Centrala si de Est a vorbit despre importanta transformarii digitale in vederea imbunatatirii accesului la sistemul medical a pacientilor pe termen lung.

Domnul Marek Gzik, Decan al Facultatii de Tehnologie din Silezia a prezentat ca exemplu de succes in domeniul inovarii si a sistemului medical, regiunea Silezia din Polonia, punand acces pe specializarea inteligenta si pe dezvoltarea infrastructurii in corelare cu cercetarea si educatia.

Evenimentul a avut  ca noutate mai multe sectiuni interactive cu audienta  in cadrul carora s-au prezentat si supus la vot mai multe intrebari cum ar fi:  fondurile UE pot oferi suport pentru sistemul medical, inclusiv pentru reformele sistemului medical?  digitalizarea va servi pacientilor sistemului medical in viitor?  care sunt barierele in dezvoltarea sistemului medical, cum influenteaza sistemul medical si serviciile oferite populatiei, evolutia tehnologiei, connectivitatea pe de o parte, si monitorizarea si preventia, pe de alta parte.

Toti vorbitorii au subliniat ca specializarea inteligenta, in paralel cu dezvoltarea infrastructurii, a cercetarii si educatiei, dotarea cu tehnologie noua in domeniul medical, sunt factori care influenteaza dezvoltarea regiunilor din Uniunea Europeana, pentru ca, regiuni puternice inseamna defapt, o Uniune Europeana puternica.

Conferinţa a putut fi urmărită live, înregistrarea transmisiei, galeria foto si brosura electronica a evenimentului se pot consulta la http://2014-2020.adrbi.ro/evenimente/11-octombrie-2018-tehnologii-inovatoare-si-parteneriate-in-regiunile-in-curs-de-dezvoltare/

Urmatorul eveniment organizat de ADRBI la Bruxelles, cu titlul „Sustenabilitatea - soluţia pentru Europa” va avea loc in data de 16 octombrie 2018 in Parlamentul European si va putea fi urmarit live la: http://www.adrbi.ro/comunicare/noutati/16-octombrie-2018-sustenabilitatea-pentru-europa/

 

Persoană de contact: Claudia Ionescu, purtător de cuvânt

Şef Departament Promovare Regională şi Investiţii -ADR BI

Tel: +40746 099 952, Email: claudia.ionescu@adrbi.ro

www.adrbi.ro