Turism si transport inteligent pentru dezvoltare durabila

BUCURESTI - 22 octombrie 2018

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri, Turism

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) a organizat, cu sprijinul doamnei europarlamentar Maria Grapini, in data de 17 octombrie 2018, evenimentul cu titlul“ Turism si transport inteligent pentru dezvoltare durabila“ in Parlamentul European.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) a organizat, cu sprijinul doamnei europarlamentar Maria Grapini, in data de 17 octombrie 2018, evenimentul cu titlul“ Turism si transport inteligent pentru dezvoltare durabila“ in Parlamentul European.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea rolul turismului si transportului inteligent in implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă si promovarea Programului Operational Regional pentru dezvoltarea investitiilor in transport si turism in regiunea Bucuresti-Ilfov.

La evenimentul moderat de catre doamna Maria Grapini, membru al Parlamentului European, Comisia Transport si Turism si-au adus contributii urmatorii vorbitori:

Din partea ADRBI, doamna Claudia Ionescu, Sef Departament Promovare Regionala si Investitii a prezentat serviciile oferite de catre ADRBI, Planul de Dezvoltare al regiunii Bucuresti-Ilfov dedicat si dezvoltarii domeniilor transport si turism,Planul de mobilitate urbana pentru regiunea Bucuresti-Ilfov si exemple de proiecte finantate prin Programul Operational Regional in domeniul transportului si turismului: drumuri judetene si strazi urbane din Bucuresti si judetul Ilfov, Palatul Patriarhiei, hotelul Criss din Bucuresti si alte monumente istorice din Bucuresti care pot atrage turisti: Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Observatorul Astronimic.

Doamna Maria Sioliou, DG Regio Comisia Europeana, responsabil pentru investitii urbane a subliniat faptul ca regiunea Bucuresti –Ilfov va beneficia de fonduri europene pentru mobilitate urbana pentru achizitia de mijloace de transport electrice si spera ca aceasta va fi o sansa pentru dezvoltarea mobilitatii in regiune.

Domnul Cosmin Boiangiu, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE, a precizat ca cele doua directii importante privind digitalizarea si decarbonizarea si protectia mediului vor conduce la o transformare radicala a economiei europene.

Doamna Isabella De MONTE, membru al Parlamentului European, Comisia Transport si Turism, a prezentat exemplul de buna practica al Italiei privind dezvoltarea turismului si transportului, subliniind importanta interconectivitatii regiunilor pentru un turism sustenabil.

Domnul Ivan JAKOVČIĆ, membru al Parlamentului European, Comisia Transport si Turism, a vorbit despre exemplul Croatiei si a orasului Dubrovnic in dezvoltarea turismului si a mentionat faptul ca la preluarea Presedintiei Consiliului UE  Romania trebuie sa puna accent pe promovarea turismului.

Reprezentantul Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei, domnul Catalin Hrisca, a subliniat importanta dezvoltarii infrastructuii, a capacitatii de cazare si a serviciilor oferite in domeniul turismului care vor conduce la transformarea unei destinatii turistice atractive si inovatoare.

Domnul Marius Nicolescu,  Secretar general al Asociatiei Airpot Regions Conference, a prezentat importanta dezvoltarii de parteneriate prin proiecte cu finantari europene pentru dezvoltarea mobilitatii in regiunile in care exista aeroporturi.

Doamna Claudia Tapardel, membru al Parlamentului European, Comisia Transport si Turism, a vorbit despre necesitatea dezvoltarii infrastructurii de transport, digitalizarii acesteia, atragerea de fonduri europene pentru  proiecte in domeniile transport si turism care genereaza si locuri de munca.

In stransa concordanta cu tema evenimentului, s-au promovat prin acest eveniment cateva dintre prioritatile Romaniei si implicit ale regiunii Bucuresti-Ilfov, printre care se numara: susținerea unui turism durabil care creează locuri de muncă și promovează cultura, conservarea patrimoniului, dezvoltarea ecoturismului, balnear si cultural, îmbunătățirea imaginii României ca destinație turistică, cresterea ponderii surselor de energie regenerabilă și a combustibililor cu conținut scăzut de carbon în sectorul transporturilor, oferirea de acces la sisteme de transport sigure, accesibile și durabile pentru toți, îmbunătățirea siguranței rutiere, în special prin extinderea rețelelor de transport public.

Conferinţa a putut fi urmărită live, înregistrarea transmisiei, galeria foto a evenimentului se pot consulta la: http://2014-2020.adrbi.ro/evenimente/17-octombrie-2018-turism-si-transport-inteligent-pentru-dezvoltare-durabila/

Persoană de contact: Claudia Ionescu, purtător de cuvânt

Şef Departament Promovare Regională şi Investiţii -ADR BI

Tel: +40746 099 952, Email: claudia.ionescu@adrbi.ro

www.adrbi.ro