Alohotels.ro: Ce destinații au căutat utilizatorii de când s-a comunicat ridicarea restricțiilor de călătorie

BUCURESTI - 22 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism, #CSRcovid19

Live site

Creștere cu 200% a numărului de căutari de cazare în România pentru traficul analizat in luna mai pe alohotels.ro

Căutările pe site-ul alohotels.ro au crescut cu 200% de când țările au anunțat ridicarea primelor restricții de călătorie. Cei mai multi pentru litoral Romania, apoi Bulgaria, Muntenegru si Grecia.

Căutările de cazare la hoteluri in zona de litoral au crescut cu 200% in luna mai, iar pentru apartamente pe litoral căutarile au inregistrat o crestere cu 80% față de primele 3 luni ale anului.

In continuare familiile cu copii, preferă hotelurile All Inclusive, pe cand ceilalti au căutat hoteluri cu mic dejun sau chiar fără servicii de masă.In topul căutarilor pentru litoral România, statiunile preferate rămân in continuare Mamaia, Eforie Nord, Venus, Neptun și Jupiter. 

Pe alohotels.ro sunt listate peste 300 de unități de cazare pe litoralul românesc, pe care turiștii le pot rezerva online.

Aproximativ 30% dintre utilizatori au fost interesati de plata cu tichete sau card de vacanță.

O creștere semnificativă, de peste 120% față de primele 3 luni ale anului, a reprezentat-o și interesul românilor față de statiunile montane sau zone turistice din România. Cele mai căutate fiind Băile Felix, Herculane, Sinaia, Brasov, Sibiu

Si pentru acest tip de turism, pe alohotels.ro sunt listate peste 500 de proprietăți pe care utilizatorii le pot rezerva online.Pe plan extern, creșteri semnificative au fost pentru destinatiile populare precum Bulgaria, Grecia si mai nou Muntenegru. 

Sunt destinații in care noul virus nu si-a facut prea mult de cap iar acum au anuntat redeschiderea sezonului pentru turiști. In Muntenegru, spre exemplu, au fost inregistrate până in 500 de cazuri. 

Turcia a inregistrat scaderi in randul interesului manifestat de utilizatorii ce au accesat site-ul alohotels.ro, in special pachetele cu avion. Au crescut totuși căutările pentru destinații cu transport individual, precum Bodrum, Kusadasi sau Fethiye.

De asemenea, orașele turistice din Europa, pentru care turistii preferă escapadele de weekend, au avut si ele creșteri in special din tările vecine precum Praga, Viena, Bratislava sau Budapesta.

Incepând cu jumătatea lunii martie, peste 2000 de turiști si-au reprogramat gratuit vacantele rezervate prin alohotels.ro in special pentru a doua jumătate a anului.

Alohotes.ro este o platformă de rezervări turistice, 100% românească, unde utilizatorii din România pot căuta și rezerva mii de hoteluri in intreaga lume.

Alohotels.ro aparut prin preluarea brandului vacantereduse.ro de la antreprenorul Cosmin Iordache, in toamna anului trecut. Platforma oferă posibilitatea turiștilor să-și rezerve hotelul dorit, folosind tehnologie avansată ce compară tarifele mai multor furnizori globali astfel incât clientul să identifice cel mai bun tarif.

Compania oferă suport și asistență în limba română, pentru utilizatorii website-ului.