Curs de Educatie Financiara pentru prescolari organizat de Gradinita ELITE

BUCURESTI - 11 aprilie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Cursuri

Gradinita ELITE considera ca alfabetizarea financiara trebuie inceputa inca din gradinita. Nenumarate studii au demonstrat faptul ca principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin sistemul de invatamant prescolar si scolar fara sa invete mai nimic concret despre bani.

Cu cat educatia financiara incepe de la o varsta mai frageda, cu atat rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Scopul acestui curs, inclus in programul de dimineata al copiilor, este de a-i familiariza cu principalele concepte financiare.

Copiii trebuie sa inteleaga ideea de limita (de pilda, distinctia dintre ceea ce isi doresc şi ceea ce este posibil),  ideea de amanare (nu tot ce este posibil este posibil imediat, sunt dorinte a caror realizare necesita suportarea unui anume grad de frustrare) sau cea de valoare (legata in primul rand de efortul necesar pentru a obtine satisfacerea unei dorinte).

Pe parcursul cursului, copiii afla care sunt metodele de economisire a banilor, invata sa isi stabileasca obiectivele financiare, sa constate cat de important este timpul si sa construiasca un buget de venituri si cheltuieli, pentru a vedea cati bani „intra” si cati bani „ies”. Invata de asemenea ca „am nevoie” este prioritar fata de „imi doresc” atunci cand dispui de o suma limitata de bani.

Ce mai poate invata copilul prescolar despre bani? Raspuns: banii au diverse forme si marimi; pot fi de metal sau de hartie- bancnote; valoarea banului se poate explica in termeni de “cate masinute pot cumpara cu acesti bani?; ce inseamna “rest”; banii sunt folositi pentru a cumpara obiecte din magazine sau pentru a plati anumite “servicii”: doctorul, facturile; fiecare tara are o moneda specifica; la noi aceasta se numeste “leu”; parintii primesc in fiecare luna o suma de bani; ceea ce este important este ca oamenii sa lucreze nu numai pentru bani dar si pentru ca fac activitati care le fac placere.

Activitatile din cadrul cursului sunt concepute in mod ludic, simplu, pornind de la activitati zilnice, obisnuite, astfel incat copiii sa fie implicati activ in activitati practice si sa contribuie cu solutii la problemele expuse de educatori.

Despre Elite Child's Education

Gradinita ELITE, sector 4, Bucuresti, langa Parcul Carol, zona Tineretului