Alte datorii

Definitie Alte datorii

In contabilitate, parte a datoriilor ca pasiv bilantier.Este un post compozit care reuneste:- datoriile fata de personal (remuneratii si alte drepturi datorate, ajutoare materiale datorate, participarea salariatilor la profit, drpturi de personal neridicate in termen etc.)- datorii fata de organismele de asigurari si de protectie sociala (cotizatiile sociale patronale si ale salariatilor)- datoriile fata de bugetul de stat si alte organisme publice (generate de impozitul pe profit, taxa pe valoarea adaugata de platit, impozitul ep salarii, alte impozite si taxe datorate etc.)- datorii fata de asociati (sumele depuse de asociati, ca aporturi, sau lasate de acestia la dispozitia unitatii patrimoniale, inclusiv dobanzile aferente datorate sumele datorate asociatilor pentru retragerile de capital, dividendele datorate asociatilor etc.)- datorii fata de creditori diversi- datorii pentru varsamintele ramase de efectuat privind titlurile de plasament.O parte din aceste datorii (in special cele fata de personal, fata de organismele de asigurari si de protectie sociala si, partial, cele fata de bugetul de stat si alte organisme publice) sunt datorii din exploatare. Ele participa, alaturi de datoriile comerciale, la calculul necesarului in fond de rulment (in sens substractiv).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Alte datorii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Alte datorii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Alte datorii. Definitiile termenilor despre Alte datorii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Alte datorii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Alte datorii.