Asociaţia Altermedia prezentă la ediţia 2008 a Festivalului 'SIMFEST'

BUCURESTI - 22 august 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Asociaţia Altermedia şi Infocon propun publicului român un nou documentar independent. “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” (”Cronicile 9/11. Prima parte: Adevărul iese la iveală”) în regia lui Alex Jones, va fi prezentat, în avanpremieră românească şi europeană, la cea de a şasea ediţie a Festivalului Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi “SIMFEST”, desfăşurată la Târgu Mureş.


Această proiecţie, care va avea loc sâmbătă, 30 august 2008, continuă colaborarea între organizatorii “SIMFEST” şi Asociaţia Altermedia, colaborare începută la ediţia din 2006 a festivalului pentru prezentarea şi evaluarea “hors concours”, într-un cadru restrâns de profesionişti, a unor filme documentare independente mai greu accesibile în România.

Din luna septembrie, “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” va fi disponibil publicului larg în prezentări organizate de asemenea de Asociaţia Altermedia şi Infocon.


SINOPSIS

„9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising”
SUA, 2008
Data lansării oficiale în SUA: 4 iulie 2008
Durata: 01:44 h
Regia Alex Jones
Imaginea Rob Jacobson, Aaron Dykes şi Alex Jones
Film difuzat în România de Infocon şi Asociaţia Altermedia

---------
„Nici o armată nu poate opri o idee al cărei timp a venit” (Victor Hugo)

La şapte ani de la atacurile de la 11 Septembrie 2001, s-a dat parcă „deşteptarea” la nivel mondial. Oameni obişnuiţi au început să deschidă ochii în căutarea adevărului care stă în spatele celor întâmplate atunci. Pe măsură ce mass-media corporatistă se străduieşte mai mult să îi ridiculizeze, un nou val de jurnalişti şi activişti prinde forţă.

Printre aceştia, Alex Jones, Luke Rudkowsi şi alţii, al căror cel mai recent film „9/11 Chronicles: Truth Rising” vă invităm să îl urmăriţi în avanpremieră românească şi europeană la SIMFEST 2008.

Acest documentar urmăreşte modurile prin care, la nivel mondial, oamenii se informează şi informează la rândul lor, în efortul comun de găsire a adevărului despre evenimentele de la 11 Septembrie 2001.

„Truth Rising” este o victorie a discursului liber, o colecţie de mărturii orale pe cale de dispariţie după 11 Septembrie când, în repetate rânduri, autorităţile au declarat - chiar dacă nu explicit - nul Primul Amendament al Constituţiei SUA, împiedicând cetăţenii să-şi exprime ideile în mod liber în public.

În documentar sunt intervievaţi Bill şi Hillary Clinton, Alan Greenspan, John McCain, Zbigniew Brzezinski, David Rockefeller, Arnold Schwarzenegger, Michael Bloomberg, Rudy Giuliani, Ron Paul, Willie Nelson, Rosie O'Donnell, Jesse Ventura, George Carlin, Martin Sheen, alte personalităţi marcante ale vieţii politice şi culturale americane.

Poate cel mai emoţionant moment al filmului este cel în care salvatorul şi totodată veteranul de război David Miller, care a ajuns să poată trăi doar conectat la un aparat după ce s-a expus mediului toxic de la „Ground Zero”, se revoltă împotriva jurnaliştilor corporatişti, numindu-i, cu vocea întretăiată de efort, ”propagandişti” şi ”mincinoşi de profesie”, unelte ale statului – oricum, numai jurnalişti nu.

Şi Miller, ca şi Alex Jones şi mulţi alţii, dintre care unii sub protecţia anonimatului, încearcă să afle răspunsuri şi, mai mult, să facă dreptate.

Atacaţi cu acuzaţii de “trădare” şi „lipsă de patriotism” de mass media corporatistă şi de reprezentanţii guvernului, confruntaţi cu obtuzitatea iritată a forţelor de ordine, dar şi cu agresivitatea unora dintre cei cu care au intrat în contact pe străzi, realizatorii „Truth Rising” ne amintesc faptul că 70% dintre întrebările puse de familiile victimelor de la 11 Septembrie 2001 nu şi-au primit răspunsul în raportul oficial asupra evenimentelor. Şi, mai mult, că nimeni, cu excepţia unui bărbos fantomatic care s-ar ascunde în Afganistan, nu a fost găsit vinovat pentru moartea atâtor oameni.

Acesta este, în fapt, mesajul principal al “Cronicilor”: necesitatea judecării celor care au dus la moartea a aproape 3.000 de oameni nevinovaţi. Alex Jones, Luke Rudkowski şi ceilalţi o afirmă răspicat şi altruist. Efortul lor este considerabil şi dă speranţe tuturor celor implicaţi în încercarea de a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc „marea înşelătorie a începutului de secol şi mileniu”: “atacurile teroriste de la 11 Septembrie 2001” şi, la modul general, “ameninţarea teroristă”.

Mai mult decât un posibil răspuns la întrebări, „Truth Rising” este prima radiografie cuprinzătoare a unei mişcări importante, care creşte pe zi ce trece.

------
Despre realizator

Alex Jones (34 de ani) este un jurnalist american de orientare paleo-conservatoare (tradiţionalist şi anti-autoritar) binecunoscut în ţara sa şi în Canada pentru opoziţia vehementă faţă de instituţiile şi organizaţiile internaţionale precum ONU, Banca Mondială sau Grupul Bilderberg. Jurnalist de radio, realizator al emisiunii zilnice The Alex Jones Show, transmisă în direct de peste 60 de posturi de radio din SUA, regizor, documentarist, autor a 15 documentare de lung metraj despre pericolul unei dictaturi mondiale şi al instaurării unui stat poliţienesc în SUA. Fondatorul unei reţele de website-uri de informare alternativă (Prisonplanet.com, Infowars.com etc.)

Despre AlterMedia

Asociatia Altermedia este o organizatie non-guvernamentala, independenta si nepartinica, ce actioneaza in 3 directii principale: mass-media, dezvoltarea societatii civile, stiinta si cultura.
0722190685
0318152780
contact@altermedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/altermedia/asociatia-altermedia-prezenta-la-editia-2008-a-festivalului-simfest