'Dezbateri studentesti dupa modelul ONU'

BUCURESTI - 2 mai 2007

Comunicat tip General in ONG

Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti lanseaza programul pentru studenti 'Model ONU', o simulare de dezbateri dupa sistemul practicat de Organizatia Natiunilor Unite.

'Dezbateri studentesti dupa modelul ONU'


Evenimentul va avea loc pe 5-6 mai, la Universitatea din Bucuresti (Facultatea de Stiinte Politice si Facultatea de Drept) si isi propune sa reuneasca studenti din toate universitatile, indiferent de profil. 'Model ONU' este un demers nou la nivelul Universitatii bucurestene, dar are o indelungata traditie in Statele Unite si in alte tari membre ale ONU. Evenimentul isi propune sa reuneasca tineri implicati activ in societate care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de negociere prin exercitiul dezbaterii.

Fiecare student va reprezenta o tara intr-unul din cele cinci comitete ale ONU: Consiliul de Securitate, Comisia Economica pentru America Latina si Caraibe (ECLAC), Consiliul pentru Drepturile Omului, Comisia pentru Reforma ONU (Charter Committee) si UNESCO. Dezbaterile vor aborda teme de actualitate aflate pe agenda ONU precum terorismul în Irak, drepturile omului in Somalia, principiile procesului de mentinere a pacii sau diversitatea culturala. Limba oficiala a lucrarilor este engleza.

Asociatia Altermedia se numara printre sponsorii si partenerii acestui eveniment.

Despre AlterMedia

Asociatia Altermedia este o organizatie non-guvernamentala, independenta si nepartinica, ce actioneaza in 3 directii principale: mass-media, stiinta si cultura, dezvoltarea societatii civile.
tel. 0722 190 685
fax 031 815 27 80
contact@altermedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/altermedia/dezbateri-studentesti-dupa-modelul-onu