ALTEX ROMANIA A INREGISTRAT VANZARI RECORD, IN ZIUA ANIVERSARII A 20 DE ANI DE LA INFIINTAREA COMPANIEI

BUCURESTI - 15 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Media / Publicitate, Retail

Ieri 14 noiembrie, de ziua implinirii a 20 de ani de la infiintare, compania Altex Romania, a inregistrat un record de vanzari, unic in ultimii 4 ani.

“Campania de succes, desfasurata ieri, 14 noiembrie, a fost felul nostru de a celebra impreuna cu consumatorul aniversarea Altex, printr-o oferta de 20% reducere la toate produsele. La bilantul acestor 20 de ani in care Altex si-a consolidat pozitia de lider al pietei, am vrut sa multumim in primul rand clientilor nostri, care ne-au ajutat sa ramanem in varf, atat in perioada anterioara crizei , cat si pe parcursul ei”, a declarat Dan Ostahie, CEO si fondator Altex.

 

Categoriile de produse cu cele mai mari vanzari au fost televizoarele LED, combinele frigorifice, cresteri substantiale inregistrandu-se si la categoriile tablete si smartphone. Valoarea medie a unei facturi a fost cu mult  peste media zilnica obisnuita, situandu-se la 2500 lei.

 

S-au vandut 3.708 de LED-uri, comparativ cu 400 de LCD-uri, rezultat care confirma o tendinta privind comportamentul de cumparare al consumatorului roman, orientat mai degraba catre achizitia  ultimelor tehnologii. Principalele branduri aflate in topul vanzarilor in categoria televizoare au fost Samsung, LG, Philips si Sony.

 

Locul 2 in vanzarile Altex Romania, dupa categoria televizoare, din punct de vedere al valorii nete dar si al cantitatii,  a fost categoria produselor electrocasnice mari, din care au performat mai ales combinele frigorifice, in ciuda sezonului rece, cu 2.091 de unitati. Cea mai mare rata de crestere din categorie, comparativ cu media de vanzari obisnuita, au avut-o incorporabilele, cu 1.129 unitati. Brandurile aflate in topul vanzarilor au fost Whirlpool, Arctic, Beko si Indesit. In categoria electrocasnice mari au avut vanzari mult peste medie si masinile de spalat, fiind vandute 1800 de unitati, in ziua de 14 noiembrie.

 

Din categoria IT , produsele cu cea mai mare rata de crestere, reflectata in cifrele de ieri, au fost tabletele (690 de unitati)  si desktopuri (168 de unitati), care au reprezentat 80% din valoarea neta a produselor IT vandute prin aceasta promotie. Din familia de produse laptopuri, s-au vandut 1150 de unitati, cele mai bine vandute branduri fiind Asus si Samsung. Apple si Samsung s-au aflat in topul vanzarilor de tablete.  O cota considerabila de vanzari a fost facuta de brandul Eboda, cu peste 100 de bucati vandute, semn ca brandurile autohtone sunt din ce in ce mai apreciate de consumatorul roman, datorita atractivitatii pretului.

 

Din categoria electrocasnice mici s-au vandut 6,440 de unitati dintre care cel mai bine au performat aspiratoarele, cu 720 unitati vandute, cuptoarele cu microunde si masinile de copt paine. Cele mai bine vandute branduri au fost Philipsm Samsung, Bosch, Moulinex si Zelmer.

 

Din categoria Comunicatii, cel mai bine vandute produse au fost smartphone-urile, cu peste 400 de unitati vandute, cel mai performant brand fiind Samsung.

 

Din categoria foto s-au vandut 851 de unitati, din care cea mai mare rata de crestere, comparativ cu vanzarea medie pe zi au avut-o DSLR-urile, iar din categoria Entertainment s-au vandut 3206 unitati, cea mai mare rata de crestere avand-o jocurile.

 

Traficul din magazine a fost de 7 ori mai mare comparativ cu o zi obisnuita iar traficul online a fost de 3 ori peste numarul de vizitatori inregistrati zilnic.

 

Printre factorii care au contribuit la succesul campaniei de ieri se numara disponibilitatea stocurilor, atat pentru comenzile offline, cat si online, parte din strategia Altex de a se pozitiona ca un retailer multichannel.

 

In ziua de 14 noiembrie Altex Romania, liderul pietei de electro-IT  din Romania, a celebrat 20 de ani de la infiintarea companiei printr-o promotie aniversara de 20% reducere la toate produsele achizitionate din magazinele ALTEX si de pe www.altex.ro . Momentul aniversar va fi marcat prin lansarea unei campanii de imagine, bazate pe conceptul “Altex de 20 de ani parte din viata romanilor” si a ofertei promotionale de aniversare de 20% reducere la toate produsele, din data de 14 noiembrie 2012.

 

Reducerea aniversara a fost acordata sub forma de voucher, care poate fi utilizat in intervalul 16 noiembrie – 16 decembrie la achizitia oricarui produs din magazinele Altex si pe www.altex.ro.

 

Promotia a fost valabila si in magazinele Media Galaxy si pe www.mediagalaxy.ro in aceeasi zi de 14 noiembrie si vanzarile din acest lant au reprezentat 25% din vanzarile companiei.

 

 

Despre ALTEX Romania SRL

ALTEX Romania este liderul pietei romanesti de retail cu produse electrocasnice, electronice, IT, comunicatii si multimedia. Prin reteaua nationala de 93 de magazine, Altex ofera clientilor o gama variata de produse inovatoare, la cele mai avantajoase preturi, sustinute de solutii optime de finantare. In fiecare zi cei aproximativ 1500 de angajati ai companiei sunt dedicati livrarii de solutii tehnologice de ultima generatie, care faciliteaza accesul consumatorilor la informatie, divertisment si comunicare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/altex-romania-srl/altex-romania-a-inregistrat-vanzari-record-in-ziua-aniversarii-a-20-de-ani-de-la-infiintarea-companiei