INCUBOX - noi perspective în arhitectură şi construcţii în România

BUCURESTI - 25 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, IT&C

Live site

În acest an Municipiul Timişoara finalizează proiectul “Infrastructură regională de afaceri şi inovare în sectorul IT&C” demarat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (REGIO). Acest proiect va sprijini iniţiativele antreprenoriale locale. Obiectivul principal a fost acela de a construi un imobil în municipiul Timişoara menit să găzduiască companii din domeniul IT&C aflate în stadiul lansării sau consolidării. Proiectul în valoare de 19 milioane de lei a fost dezvoltat într-o perioadă de 2 ani. Realizarea imobilului denumit INCUBOX s-a făcut cu sprijinul experţilor români: arhitecţi - Biroul de Arhitectura - Andreescu & Gaivoronschi, constructori sau furnizori de soluţii – Makroplast (furnizorul faţadei de policarbonat) divizie Aluterm Group.

INCUBOX, Fatada de 2800 mp din policarbonat, Makroplast, Aluterm Group

INCUBOX, Fatada de 2800 mp din policarbonat, Makroplast, Aluterm Group

 Makroplast participă activ la schimbarea pieţei construcţiilor din România. România are nevoie de proiecte îndrăzneţe şi inteligente precum INCUBOX, de administraţii locale responsabile şi de arhitecţi cu viziune şi curaj. Echipa care a construit proiectul INCUBOX este demnă de a fi luată drept exemplu în acest sens. 

Octavian Fanea, Sales Manager Aluterm Group

Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara, urmărind și sprijinirea studenţilor care vor dezvolta întreprinderi în domeniul IT. INCUBOX va găzdui câteva zeci de companii cu activitate în domeniul tehnologiei informaţiei oferind toate facilităţile necesare tinerilor antreprenori. Proiectul are ca scop crearea unui mediu capabil să asigurare dotările necesare şi serviciile de suport pentru firmele incubate, care să contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte ale acestora, în vederea creşterii competitivităţii lor pe piaţă. 

INCUBOX – o clădire altfel

Clădirea INCUBOX a fost proiectată de Biroul de Arhitectura - Andreescu & Gaivoronschi şi se diferenţiază atât prin design-ul modern cât şi prin soluţiile tehnice folosite. Aluterm Group a furnizat prin divizia Makroplast policarbonatul folosit la realizarea faţadelor. Arhitecţii au ales să utilizeze pentru faţade acest sistem inovator construit din panouri modulare de policarbonat. Întreaga fațadă a clădirii, aproximativ 2800 mp este construită prin acest sistem de panouri îmbinate după soluţia clasică nut-feder. INCUBOX este deja un brand care câştigă notorietate prin ineditul construcţiei care devine simbol al proiectului.

Fațada de 2800 mp din policarbonat

Panourile modulare din policarbonat au o grosime de 40 mm, prezintă 11 pereţi având stratul exterior colorat albastru. Acestea au protecţie UV şi vin cu o garanţie de 10 ani. În plus, au fost extrudate cu un strat de filtrare IR care reduce efectul de seră dramatic şi asigură confortul în interior şi pe timpul verii. Panourile din policarbonat utilizate în acest proiect oferă o izolare termică de 0,97 W/mpK şi o izolare fonică de 24 dB. Cu acest sistem de plăci de policarbonat se pot realiza faţade continue cu o structură minimă de susţinere. Suprafaţa exterioară obţinută va fi continuă, fără nici o prindere vizibilă. INCUBOX prin acest sistem inovator devine practic o cutie compactă şi continuă de policarbonat beneficiind de o serie de avantaje rezultate de aici. Această soluţie tehnică pentru faţade oferă o bună izolare termică, protecţie înaltă, posibilitatea de înlocuire, schimbare facilă a unor zone ale faţadei, timpi reduşi de montaj, costuri mici de întreţinere şi reparaţie (înlocuire) fiind una dintre cele mai indicate şi din punct de vedere al costurilor totale.

Proiect: Infrastructură regională de afaceri şi inovare în sectorul IT&C (REGIO)

Beneficiar: Municipiul Timişoara

Adresa INCUBOX: Timişoara, str. Circumvalaţiunii nr. 2-4

Furnizor fațadă policarbonat: Makroplast, divizie Aluterm Group

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

Makroplast – este divizia care oferă produse şi servicii complete din piaţa plăcilor din policarbonat. Soluţiile oferite sunt atât pentru zona rezidenţială, pentru proiectele comerciale cât şi pentru construcţiile de tip industrial. Produsele Makroplast: plăci din policarbonat celular, plăci din policarbonat compact, plăci din policarbonat modular, plăci din policarbonat cutat, trape de evacuare fum şi ventilaţie, luminatoare componibile, copertine de intrare cu sau fără panouri laterale de protecție.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F: 021-6272300 CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40 26 427 4014
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro
www.tormed.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aluterm-group/incubox-noi-perspective-in-arhitectura-si-constructii-in-romania