Prima competiţie olimpică din România are loc în această săptămână

BUCURESTI - 20 februarie 2013

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Sport, Turism

A început cea de a 11-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Acesta se desfăşoară în perioada 17-22 februarie 2013 în Braşov, Râşnov, Predeal şi Cheile Grădiștei – Fundata. Duminică, 17 februarie, a avut loc ceremonia de deschidere, organizată pe arena Liceului Sportiv din Braşov. Momentul este unul de importanţă istorică pentru că marchează startul primei competiţii olimpice găzduită de ţara noastră.

Imagine din cadrul FOTE cu Trambulina Rasnov, K90, Panouri din policarbonat Makroplast

Imagine din cadrul FOTE cu Trambulina Rasnov, K90, Panouri din policarbonat Makroplast

 "Am văzut o infrastructură bună şi o regiune frumoasă, am auzit numai vorbe frumoase de la antrenori. Sportivii, antrenorii şi instructorii sunt fericiţi de ceea ce au găsit aici. Bazele sportive sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionaţi". 

Jacques Rogge, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic

F.O.T.E. 2013 în cifre

O rezonanţă puternică o au cifrele legate de acest eveniment olimpic: peste 1500 de participanţi (aproximativ 900 de sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor), peste 400 de voluntari, peste 350 de medalii şi 7000 de insigne ce vor fi acordate tuturor participanţilor, delegaţii din 45 de ţări, peste 80 de unităţi turistice implicate în eveniment, peste 10 000 de turişti aşteptaţi în această perioadă. Festivalului Olimpic al Tineretului European nu este doar cel mai mare eveniment de tineret organizat în România după anul 1989, ci şi o dovadă că în România se pot mobiliza resurse şi se pot motiva oameni în vederea construirii unor evenimente internaţionale cu impact benefic pe termen lung.

 Drumul continuă

F.O.T.E. este competiţia destinată sportivilor juniori (14-18 ani) realizată la iniţiativa Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), aflandu-se sub egida Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). A fost iniţiată de Jacques Rogge, Preşedintele (CIO) şi organizată pentru prima dată în varianta de iarnă în 1993. România găzduieşte cea de a 11-a ediţie, ducând mai departe tradiţia Europeană şi deschizând noi drumuri pentru tinerii sportivi cu potenţial.

Evenimentul este un început de drum pentru ţara noastră, prima organizare a unei competiţii olimpice. De asemenea, acest eveniment sportiv a însemnat şi mobilizarea constructorilor şi furnizorilor de soluţii, în vederea finalizării lucrărilor la bazele sportive în timp util şi la standarde ridicate. Acesta este un alt drum, acela al colaborării dintre companiile româneşti în vederea dezvoltării unor soluţii fiabile pentru proiectele de transformare şi construcţie a infrastructurii sportive din România. Printre acestea se află şi Aluterm Group, companie care a furnizat prin divizia Makroplast policarbonatul utilizat la construcţia panourilor de protecţie de la Trambulina K90 din Râșnov. Astfel, 325 de metri pătraţi de policarbonat cu grosimea de 8 mm şi 140 de metri de policarbonat compact de 10 mm vor proteja schiorii şi spectatorii din complexul sportiv. Astfel de proiecte, în care statul şi firmele romaneşti conlucrează cu succes, sunt cele care pot aduce României o dezvoltare sustenabilă. Elocvent în acest sens este mesajul transmis de Walter Hofer (Directorul Federaţiei Internaţionale de Schi pentru competiţiile de sărituri cu schiurile) care afirmă că Râşnovul are toate şansele să devină un oraş cunoscut prin prisma sporturilor de iarnă, comparându-l cu oraşul Lahti din Finlanda.

Imaginea evenimentului organizat la Braşov

La festivitatea deschiderii au participat pe lângă delegaţiile celor 45 de ţări europene şi invitaţi de marcă, precum Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Patrick Hickey, preşedintele Asociaţiei comitetelor olimpice europene, sportivi români de renume şi oameni politici. Festivitatea a fost spectaculoasă, a adunat peste 4000 de privitori în arena Liceului Sportiv din Braşov şi în Piaţa Sfatului şi a fost transmisă de către televiziunea naţională.

Într-unul dintre interviurile acordate, Jacques Rogge apreciază demersurile făcute de responsabilii români în vederea organizării evenimentului: "Am văzut o infrastructură bună şi o regiune frumoasă, am auzit numai vorbe frumoase de la antrenori. Sportivii, antrenorii şi instructorii sunt fericiţi de ceea ce au găsit aici. Bazele sportive sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionaţi".

Imaginea evenimentului va avea influenţe directe asupra imaginii României ca destinaţie turistică de iarnă. De aceea demersurile responsabile ale autorităţilor, voluntarilor şi partenerilor de a organiza impecabil acest eveniment sunt lăudabile.

România obţine primele medalii

La proba de patinaj viteză, short-track 1000 de metri, care a avut loc marti, 19 februarie in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, pe patinoarul din Poiana Braşov, România a obţinut medalia de aur prin sportivul Emil Imre. Acesta a obţinut luni şi medalia de argint la proba de 500 de metri.

Performanţa este una remarcabilă. Tânărul sportiv a primit felicitări şi încurajări de la sportivi români de renume. Într-un interviu acordat la sosirea în ţară, Nadia Comăneci a salutat buna organizare şi performanţele sportivilor noştri: "Am sosit doar de câteva ore şi am fost foarte impresionată de organizare. O să încerc să vizitez mai multe locuri miercuri. Sper că am venit cu un imbold pentru toată lumea şi mă bucur enorm pentru Emil Imre. Ce succes fantastic pentru tânăra generaţie, este acum un model de urmat. Avem succes şi la sporturile de iarnă".

Încă de la debutul competiţie România se află în topul clasamentului pe medalii (luni ocupa locul 5 la egalitate cu Marea Britanie), confirmând aşteptările şi potenţialul ridicat pe care îl are şi în sfera sporturilor de iarnă.

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F: 021-6272300 CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40 26 427 4014

E-mail: marketing@aluterm.ro
Web: www.aluterm.ro
Web: www.makroplast.ro
Web: www.siatec.ro
Web: www.parkomatic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aluterm-group/prima-competitie-olimpica-din-romania-are-loc-in-aceasta-saptamana