RECORD îsi deschide oficial uşile

BUCURESTI - 7 septembrie 2017

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Tehnologie

RECORD , unul dintre cei mai mari producători de uşi din lume, face oficială colaborarea cu Aluterm Group , companie românească de construcţii cu aproximativ 2000 de proiecte în portofoliu.

RECORD, unul dintre cei mai mari producători de uşi din lume, face oficială colaborarea cu Aluterm Group

Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group

Chiar dacă oficial producătorul eleveţian de uşi RECORD îşi face intrarea pe piaţa românească abia luna aceasta, în cadrul evenimentului “The Open Door”, organizat de către Aluterm Group, cele doua companii au deja o veche colaborare. Dovadă stau proiectele pe care firma românească le-a dezvoltat în mai multe oraşe autohtone. Zeci de mii de oameni deschid şi închid zilnic uşile RECORD ale unor centre comerciale, magazine sau clădiri de birouri de la noi din ţară, iar în lume, anual, peste 70 de milioane de persoane acţionează un sistem cu acelaşi nume.

La fel ca şi aeroportul din München, Veranda Mall are la intrare o uşă rotativa RECORD cu trei aripi (K31), mai exact o uşă automată cu perdea de aer. Cu o investitie de 60 de milioane de euro şi 30.000 de m.p. disponibili pentru inchiriere, Veranda a devenit al 10-lea Mall din Bucureşti. De ce uşi rotative RECORD? Acestea sunt garantate 900 de zile pentru trafic intens (trafic intens însemnând că uşile sunt activate de câteva mii de ori pe zi, ceea ce duce la un număr fabulos de cicluri de închidere/deschidere), iar costul lor de întreţinere este printre cele mai bune din lume. Uşile cu profile filigram sunt extrem de rezistente şi sunt create în aşa fel încât să permită accesul inclusiv al persoanelor cu dizabilităţi care prin apăsarea unui buton pot încetini viteza lor de rotatie.  Uşile sunt controlate printr-un microprocesor şi sunt activate de senzori de mişcare sau printr-o simplă împingere. In plus, ele au un sistem de protecţie al utilizatorului care blochează automat uşa atunci când există riscul ca acesta să fie rănit într-un fel sau altul. Deci, până şi un copil poate folosi uşile în siguranţă.

Usi RECORD au fost montate şi în Platinia Cluj Napoca, de data aceasta însă a fost ales un alt sistem: uşă glisantă telescopică automată.  Platinia aduce un concept nou în Cluj-Napoca: ansamblu rezidenţial şi Centru Comercial în acelaşi loc. Uşi glisante automate cu break-out se află şi la intrarea în Sigma Center Cluj Napoca, clădire de birouri, dar şi galerie comercială. Sistemul break-out este un sistem de evacuare în caz de urgenţă care permite rabatarea canatelor pentru a mări golul de trecere.  Mai multe magazine din oraşul transilvănean au optat pentru acest sistem de sigurantă, precum Auchan, care a ales o uşă STA 21 pentru  Iris, unul dintre punctele sale de lucru din Cluj. Tot uşi RECORD se deschid de dimineaţă până seara şi la Auchan Drumul Taberei, dar de data aceasta este vorba de modelul de uşă rotativă K31.  Grupul Auchan are cateva mii de magazine prezente în 12 ţări, printre care Franţa, Rusia, Polonia, dar şi România, iar compania a ales brandul RECORD pentru mai multe dintre filialele sale. Carrefour, un alt retailer de renume cu peste 10.000 de magazine în 34 de ţări, a făcut aceeaşi alegere pentru câteva dintre magazinele sale.

Nu putem să nu amintim şi Leroy Merlin Oradea, a cărui uşă glisantă automată cu break-out pe canaturi mobile poartă tot numele RECORD. Leroy Merlin este, ca mărime, primul retailer de bricolaj din Europa, cu vânzări anuale de circa 7 miliarde euro. Compania își are sediul în Franța și deține în total peste 350 de magazine.

Acestea nu sunt însă singurele centre deschise publicului larg care au optat pentru sisteme RECORD. Shopping City Suceava, primul parc de retail din oraşul bucovinean – STA 21 , uşă glisantă automată; Iulius Mall Timişoara, mall cu câteva zeci de magazine – uşă rotativă K41, placată integral cu bronz; VIVO Baia Mare, magazin deţinut de Immofinanz, grup imobiliar prezent în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia – uşă rotativă K31.

In portofoliul colaborării Aluterm / RECORD se află însă şi multe alte tipuri de clădiri: birouri sau chiar şi şcoli, săli de sport sau spitale, iar pentru fiecare dintre ele, siguranţa şi atenţia la detaliu sunt foarte importante. “Proiectele menționate mai sus au fost posibile prin implicarea diviziei Siatec a companiei Aluterm Group. Evenimentul denumit simbolic – The Open Door – va fi mai mult decât o lansare de produs în România, va fi o zi a ușilor deschise pentru reprezentanții de seamă ai industriei construcțiilor. RECORD a arătat prin fiecare proiect că perfecțiunea există și mai mult de atât, că este accesibilă. The Open Door este un moment în care, noi, cei responsabili de construcțiile de azi, furnizorii, arhitecții, constructorii, antreprenorii, ne întâlnim pentru a discuta despre schimbare și pentru a analiza o serie de exemple care spun că este posibilă”, spune Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group

Grupul elveţian AGTA RECORD, care a avut o este o cifră de afaceri în anul 2016 de 351,9 milioane euro, este prezent în peste 50 de ţări, având 42 de filiale şi 200 de agenţii în întreaga lume. Compania fondată în anul 1953 comercializează în prezent peste 75.000 de operatori pe an şi peste 500.000 de uşi automate sunt în uz în toată lumea.

SIATEC, divizia Aluterm Group specializată în uşi automate, a intrat pe piaţa autohtonă în anul 1993 şi are patru puncte de lucru: Cluj – Napoca, București, Bacău, Timișoara. Cifra de afaceri a grupului este de aproximativ 5 milioane de euro.

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 2500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro