Siatec furnizează peste 300 de uşi la standarde europene pentru Spitalul Băneasa

BUCURESTI - 5 octombrie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Sanatate

În luna iulie a acestui an s-a finalizat proiectul de montare a uşilor în Spitalul Băneasa din Bucureşti, parte a Reţelei private de sănătate Regina Maria. Proiectul este unul dintre cele mai mari din domeniul medical şi a necesitat alinierea la standardele de rafinament specifice Reţelei Regina Maria. Siatec a furnizat pentru noul spital peste 300 de uşi care deservesc toate zonele: blocul operator, sala de naşteri, de terapie intensivă, neonatologie, rezervele şi sălile de operaţii. Dintre acestea peste 160 sunt uşi rezistente la foc. Produsele furnizate corespund celor mai înalte standarde fiind dotate cu tehnologie de ultimă generaţie întâlnită la spitalele din Italia, Franţa, Germania.

Principesa Margareta la deschiderea oficiala a spitalului, marti, 2 octombrie 2012

Alexandru Constantin – Inginer Aluterm Group

Spitalul Băneasa , parte a Reţelei private de sănătate Regina Maria este unul dintre cele mai moderne din Europa. A fost inaugurat în octombrie 2012 și reprezintă rezultatul unei investiţii de 5,5 milioane de euro. Colaborarea cu Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria a însemnat pentru Siatec o bună oportunitate de a consolida imaginea de lider în sistemele de intrări automate. Lucrarea a avut ca scop oferirea unui maxim de confort şi protecţie pacienţilor, de aceea s-au folosit cu preponderență uşi rezistente la foc şi uşi automate. În plus, a fost vizată obţinerea unei ambianţe plăcute în conformitate cu stilul modernist specific Reţelei Private de Sănătate Regina Maria. Acest proiect este special tocmai prin obiectivul atingerii echilibrului între calitate, siguranţă şi rafinament.

"Proiectul realizat pentru Rețeaua privată de sănătate Regina Maria este cel mai mare dintre cele realizate de Siatec în domeniul medical însă şi cel mai apreciat de echipa noastră. Ne-am bucurat să întâlnim un partener cu aşteptări ridicate, cu o imagine puternică pentru care detaliile şi standardele înalte sunt importante. Colaborarea a fost naturală şi a generat o situaţie de caștig reciproc." Andreea Strugaru - Managing Partner Aluterm Group"

Siatec are o experienţă de peste 10 ani în în domeniul uşilor medicale, acumulată în proiectele realizate la: Spitalul de Urgenţă (Craiova), Spitalul Clinic Fundeni, Institutul de Cardiologie C.I. Iliescu, Institutul Oncologic (Bucureşti), Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Coltea, Centrul Medical Unirea, Spitalul Municipal Bucureşti, Euromedica (Bucureşti), Policlinica Lukmed, Policlinica Cluj, Clinica Medical Service (Cluj Napoca).

Domeniul medical se caracterizează printr-o serie de nevoie speciale în ceea ce priveşte uşile: rezistență la trafic intens, izolare fonică performantă, facilitate în curăţare şi igienizare, protecţie la foc sau la ameninţări biologice. Colaborarea cu o serie de furnizori străini a permis Siatec să ofere o gamă completă de uşi în funcţie de necesitatea fiecărui spaţiu. S-au utilizat peste 10 tipuri diferite de uşi.

"Proiectul a fost unul complex, am folosit o gamă largă de uşi pentru a răspunde cu stricteţe la nevoile specifice fiecărui salon, laborator. Ne mândrim cu acest proiect pentru că am reuşit să optimizăm fiecare element, să oferim exact ce şi-a dorit beneficiarul." Alexandru Constantin – Inginer Aluterm Group

Proiectul a presupus utilizarea următoarelor tipuri de uşi:

-              Uşi rezistente la foc din lemn cu sau fără geam (peste 140 de buc.), montate pe coridoare, la intrările în saloane, la cabinete;

-              Uşi rezistente la foc batante automate, metalice cu geam (8 uşi duble), montate în blocul operator;

-              Uşi rezistente la foc metalice (peste 20 de buc.) montate în spaţii tehnice;

-              Uşi multifuncţionale (peste 150 de buc.) montate în cabinete, băi, camere tehnice;

-              Uşi cu unul sau două canate, uşi glisante automate (6 uşi) montate în bloc operator;

-              Uşi glisante manuale (peste 20 de buc.) montate în sălile de neonatologie ;

Datorită valorilor comune ale celor două companii, a dorinţei de atingere a celor mai înalte standarde şi a eficienţei maxime, lucrarea de la Spitalul Băneasa reprezintă un reper în construcţiile şi amenajările din infrastructura națională de sănătate privată.

Siatec este divizia din cadrul Aluterm Group specializată în automatizări pentru căi de acces. Siatec este liderul pieţei de automatizări pentru căi de acces furnizând echipamentele şi expertiza pentru peste

1 000 de proiecte. În 2012 Siatec are peste 400 de colaboratori şi parteneri naţionali şi internaţionali. Produsele din gama Siatec sunt: automatizările pentru porţi, uşi automate, bariere automate, uşi industriale, uşi rezistente la foc, uşi de garaj secţionale sau basculante, sisteme de acţionare pentru ferestre, trape de fum şi luminătoare, uşi de spital, sisteme complete de andocare, gama completă de accesorii pentru toate aceste tipuri de echipamente enumerate.

Aluterm Group este un jucator important din industria construcţiilor din România în ramurile automatizări pentru căi de acces şi materiale din policarbonat.Renumele Aluterm s-a construit prin calitatea, implicarea şi performanţa dovedite în cele peste 1 500 de proiecte pentru care a furnizat produse şi prin colaborarea exemplară cu distribuitorii. Aluterm este un inovator şi un creator de modele de succes din piaţa naţională.

Proiectele Aluterm Group:Centre logistice: TNT, Fan Courier, etc.Depozite/Hale: Saint-Gobain, Hale industriale Faur, Agrosel, Parc industrial ICCO etc.Reţele de depozite/Mari magazine: Arabesque Carrefour Mr. Bricolage, Bricostore, Billa, Mobexpert, Mega Image, Baumax, Auchan, Cora, Elvila etc.Auto: Mâzda, Renault, Toyota, Peugeot, Seat, Audi, Subaru, Citroen, Daimler-Crysler etc.Spitale: Spitalul de Urgenţă (Craiova), Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Coltea, Centrul Medical Unirea, Spitalul Municipal Bucureşti, Euromedica etc.Hoteluri: Novotel, Bulevard, Yaki, Regal, Golden Tulip, Malibu, Claremont, Rozmarin etc.Gări/porturi/aeroporturi: Port călători Constantă, Gara CFR Galaţi, Aeroportul Internaţional Targu-Mures, Aeroportul Internaţional Iaşi, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca etc.Clădiri de Birouri: Rams Business Park (Bucureşti), Olimpia Business Center (Cluj Napoca), Romtelecom (Sibiu), Sigma Center (Cluj Napoca), Edwards (Bucureşti);Centre comerciale: Mall Băneasa, Iulius Mall (Cluj Napoca, Iaşi), Iris Mall, Mall Vitan, Plaza România, City Mall, Mall Alba Iulia, Shopping Center Suceava, Central Shopping etc.Center Cluj, Unirea Shopping Center Braşov etc.Benzinării: Lukoil, PETROM etc.Bănci: Alpha Bank, BRD, ASIBAN, BCR, CEC Bank etc.Televiziuni: TVR, Realitatea etc.

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group:

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F: 021-6272300 RO-400397
Cluj, Cluj Napoca, str. Traian Vuia nr. 208 Telefon: +40 26 427 4014
E-mail: marketing@aluterm.ro
Web: www.aluterm.ro
Web: www.siatec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aluterm-group/siatec-furnizeaz-peste-300-de-ui-la-standarde-europene-pentru-maternitatea-regina-maria