Soluţia Tormed pentru uşile de spital

BUCURESTI - 15 octombrie 2015

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Sanatate

În România încă se mai folosesc pentru modernizarea sau construcţia de spitale soluţii nepotrivite, soluţii care nu corespund standardelor europene, care nu rezistă condiţiilor din spital şi care nu oferă siguranţă şi confort pacienţilor sau cadrelor medicale. Aluterm Group şi implicit diviziile acestei companii au ca scop participarea activă la construcţia de spaţii pentru viaţă. Urmărind atingerea acestui obiectiv, Aluterm a demarat în urmă cu câţiva ani, în cadrul diviziei Siatec programul TORMED ® dedicat soluţiilor tehnice pentru un spaţiu medical funcţional, de calitate, un real spaţiu pentru viaţă. Siatec aduce în discuţie aceste aspecte şi propune soluţii în cadrul evenimentului dedicat sectorului medical, organizat în 22 octombrie la Bucureşti.

Usa Tormed, Divizia Siatec

Usa Tormed, Divizia Siatec

 Credem în importanţa utilizării soluţiilor potrivite pentru a asigura calitatea spaţiului medical românesc. Credem în forţă echipelor de management ale spitalelor de transformare a spaţiului medical românesc şi suntem pregătiţi să oferim soluţiile potrivite, conforme cu standardele europene pentru atingerea unui nivel de calitate superior, prin programul Tormed. 

Andreea Strugaru

Există o falsă impresie că soluţiile tehnice adecvate necesită bugete exagerate. În cei peste 20 de ani de activitate, echipa Siatec a identificat numeroase proiecte, unde s-a investit mult în lucrări de reabilitare a spitalelor, iar soluţiile alese n-au fost în nici un caz adecvate din punct de vedere funcţional, estetic sau calitativ. Pur şi simplu s-au ales soluţii nepotrivite destinaţiei: spitalului, blocului operator, laboratoarelor, etc. Uşile dintr-un spital sunt din nefericire produse banale pentru mulţi dintre actorii implicaţi în proiectele medicale de reabilitare sau construcţie. Uşile medicale trebuie să fie proiectate şi fabricate având în vedere scopul lor precis: uşă pentru sala de operaţii, uşă pentru sala de angiografie, uşă pentru saloane sau pentru laboratorul de analize, uşă pentru unitatea de primiri urgențe, etc. Pentru ingineri acestea au denumiri specifice: uşi etanşe, uşi cu protecţie la radiaţii, uşi curate, uşi rapide, dar puţini ştiu cu adevărat ce sunt ele şi de ce trebuie să fie aşa.

 

Există în multe proiecte diverse cerinţe pentru caracteristici absolut necesare pentru uşile care se instalează în spaţii specifice mediului medical: uşa să fie “curată”, uşa să etanşeze spaţiul, uşa să fie prevăzută cu plumb, să realizeze protecţia la foc sau să permită acţionarea automată din partea medicului chirurg fără ca acesta să o atingă în vreun fel, dar la final uşile montate sunt nişte banale şi total nepotrivite “uşi termopan”. Exemplul pozitiv, este cel al multor proiecte, în care caietul de sarcini întocmit de arhitecţi cu experienţă a fost punctul de plecare pentru nişte lucrări executate la standarde europene. Experienţa Siatec de peste 20 de ani a identificat ca fiind foarte importante pentru succesul unui proiect medical, următoarele ingredientele: voinţa beneficiarului (spitalul), experiența arhitectului, prezenţa unor furnizori de soluţii specializate pentru sectorul medical şi un management de proiect realizat de o companie exigentă, care să nu-i permită constructorului să facă compromisuri.

 

Siatec a încheiat parteneriate cu producători europeni consacraţi, pentru a putea veni pe piaţa din România cu soluţii tehnice care să contribuie la generarea de spaţii de calitate pentru sănătate.

Siatec a creat precedente pozitive în piaţa din România oferind soluţiile ®, proiectate şi construite pentru spitale, soluţii la standarde europene. Siatec oferă prin programul TORMED®în România o serie de produse dedicate sectorului medical: uşi automate etanşe pentru săli de operaţii; TORMED®– uşa batantă pentru medii curate; uşi şi vitraje cu protecţie la radiaţii (cu acţionare manuală sau automată); pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi; ferestre pentru transferul instrumentarului; uşi automate rapide pentru unităţi primire urgenţe; Soluţii de protecţie la foc; sisteme de management al parcărilor spitalelor şi clinicilor medicale.

Schimbăm împreună calitatea serviciilor în spitalele din România începând cu optimizarea proiectelor de construcție sau reabilitare ale acestora.

----------------------------------

 

Siatec: Uși automate | Uși medicale | Uși rezistente la foc | Automatizări ferestre | Uși industriale | Automatizări porți


Makroplast: Policarbonat | Trape de fum | Luminatoare | Copertine


Parkomatic: Sisteme de parcare

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro