Spitalul Dr. Victor Gomoiu, cel mai modern spital de pediatrie din România

BUCURESTI - 18 septembrie 2015

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Sanatate

Anul acesta este aşteaptătă finalizarea lucrărilor la noul spital de pediatrie Dr. Victor Gomoiu . Acesta va fi unul dintre cele mai modern spitale din ţară şi va avea una dintre cele mai moderne secţii de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică din România. Soluţiile tehnice folosite pentru acest spital sunt de înaltă calitate şi în conformitate cu standardele europene. Compania romanescă Aluterm Group , prin divizia Siatec este furnizorul uşilor pentru acest spital.

Spitalul Dr. Victor Gomoiu, cel mai modern spital de pediatrie din România
 Împreună cu echipa de proiectare am găsit cele mai bune soluţii pentru Spitalul Gomoiu. Experienţa celor peste 20 de ani de activitate în domeniu a inginerilor Siatec a contat enorm în această ecuaţie. 

Andreea Strugaru Managing Partner Aluterm Group

Context

Noua clădire a Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", are şase etaje şi este construită în curtea actualei unităţi sanitare. Aeasta funcţionează într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu datând din 1927. Spitalul Dr. Victor Gomoiu va fi şi primul spital universitar de pediatrie din România. Importanţa acestui spital este dată şi de faptul că au trecut mai mult de 30 de ani de la construcția în Bucureşti a ultimului spital destinat îngrijirii copiilor.

Tehnologii moderne 

Compania cu capital integral românesc, Aluterm Group, a oferit prin divizia Siatec soluţia tehnică pentru toate uşile spitalului Dr. Victor Gomoiu. Uşile furnizate respecta cerinţele proiectantului, sunt construite special pentru sectorul medical şi sunt conforme cu standardele europene.

Peste 770 uşi medicale Tormed pentru saloane şi cabinete medicale

Tormed este prima uşă batantă proiectată în România pentru a întruni cerinţele sectorului medical. Uşa Tormed are o serie de elemente specifice:

-Geamul este coplanar cu blatul uşii – sunt eliminate spaţiile unde se depune prafulConstrucţie din HPL – se poate curăța uşor, cu apă şi detergent fără a fi deteriorată

-Este prevăzută cu panouri de protecţie metalice (kick plates) – pentru a fi deschisă cu piciorul sau prin împingere cu targa.

-Este perfect compatibilă cu sistemele de automatizare

2 uşi rapide pentru intrări urgenţe

Cele 2 uşi rapide, acţionate automat la sosirea ambulanțelor (printr-un sistem inovator de senzori) asigură intrarea şi ieşirea acestora din zona de primiri urgenţe. Aceste uşi se remarcă prin viteză foarte mare de închidere/deschidere, fiabilitate şi prin compatibilitatea cu sistemul avansat de senzori.

10 ferestre ghilotină pentru transferul de instrumentar în sălile de operaţii

Aceste ferestre sunt create pentru a facilita schimbul de materiale chirurgicale între două zone diferite. Ferestrele sunt prevăzute cu un sistem de susţinere verticală prin contragreutăţi ce permit menţinerea lor deschise în orice poziţie.

12 uşi automate semietanșe pentru sălile de operaţii

Uşi automate special create pentru sectorul medical. Aceste tipuri de uşi sunt construite pentru a răspunde cerinţelor stricte, specifice ”camerelor curate”: săli de operaţie, săli de radiologie, laboratoare etc. Se remarcă prin funcţionare silenţioasă, siguranţă crescută şi igiena ridicată. 

Uşi cu protecţie la radiaţii

Uşi speciale, cu inserţie de foaie de plumb ce respectă standardele medicale europene. În plus, o serie de elemente constructive favorizează păstrarea igienei, permit curăţarea rapidă şi conferă rezistenţă la produse chimice de curăţare.

Uşi automate glisante cu break-out la intrarea în spital

Uşile automate de la intrare sunt uşi de trafic intens cu funcţia de break-out pentru evacuare. Uşile sunt produse în Elveţia de firma Record. Siatec este importatorul oficial Record în România.

Spitalul Dr. Victor Gomoiu este un exemplu pozitiv în România, în care echipa de proiectare şi constructorul decid să folosească echipamente de calitate superioară și soluţii dedicate sectorului medical.

Prin utilizarea soluţiilor moderne, construite și proiectate pentru sectorul medical, Spitalul Dr. Victor Gomoiu va stabili noi standarde în domeniul serviciilor medicale în România. 

------------------------------------------------------------------------------

Siatec: Uși automate | Uși medicale | Uși rezistente la foc | Automatizări ferestre | Uși industriale | Automatizări porți

Makroplast: Policarbonat | Trape de fum | Luminatoare | Copertine

Parkomatic: Sisteme de parcare

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aluterm-group/spitalul-dr-victor-gomoiu-cel-mai-modern-spital-de-pediatrie-din-romania