'Cui i-as face rau daca as fi eu insumi?”

BUCURESTI - 15 octombrie 2008

Comunicat tip General in Social

Psihosociologul si scriitorul Jacques Salomé revine in Romania la initiativa Centrului de Dezvoltare Personala Amaneser pentru a modera conferinta din 16 octombrie 2008 despre autosabotori cu titlul “Cui i-as face rau daca as fi eu insumi?”.

Recunoasteti scenariul! Daca as fi eu insami, sotul meu si-ar schimba parerea despre mine, m-as certa cu parintii, as avea probleme la serviciu. Intre timp, izbucnesc nervos pe neasteptate pentru nimicuri pentru ca nu pot fi eu insumi si traiesc o neliniste constanta care imi saboteaza relatiile din jur.... Tocmai am declansat acele lucruri de care ma temeam” Asa arata un exemplu clasic de “autosabotor”, un dialog interior numit si represie imaginara, in care persoana da raspunsuri in locul altora si isi gaseste motivatii pentru a nu actiona, fiind orientata catre ceilalti si autodistructiva.

In cadrul conferintei din 16 octombrie 2008, Jacques Salomé va prezenta participantilor diferitele tipuri de autosabotori, va oferi modalitati de constientizare, gestionare si eliberare a autosabotorilor, va lucra cazurile personale ale participantilor si va raspunde intrebarilor publicului.

Folosind instrumentele metodei de comunicare relationala E.S.P.E.R.E© (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) creata de catre Jacques Salomé, participantii vor invata sa se asculte pe ei insisi, sa isi asculte emotiile, fricile, conflictele interioare, sa isi detecteze autosabotorii si sa se centreze pe sine pentru a putea regasi armonia in viata personala.
Conform definitiei oferite de Jacques Salomé, autosabotorii sunt ansamblul conduitelor si comportamentelor pe care le punem in aplicare uneori cu multa tenacitate si care, paradoxal, o sa ne impiedice sa realizam ceea ce ne dorim mai mult si care sfarsesc prin a se intoarce impotriva noastra.

“Ni se intampla totul de parca am fi locuiti de ganduri autonome, aproape independente, care functioneaza uneori chiar impotriva noastra si a intereselor noastre vitale. Aceste ganduri o sa ne impinga sa luam decizii, sa actionam si, in cele din urma, o sa ne conduca sa facem exact ceea ce e impotriva aspiratiilor si dorintelor noastre reale! De aceea, eu le numesc autosabotori, pentru ca se traduc prin comportamente nocive, negative pentru insasi existenta noastra uneori.
Ei ne fac sa maltratam si sa sabotam acele persoane si lucruri la care tinem cel mai mult” spune Jacques Salomé.

Conferinta “Cui i-as face rau daca as fi eu insumi?” , moderata de Jacques Salomé, va avea ca locatie
Sala Mare a Palatului National al Copiilor, Bucuresti si va incepe la orele 18.30.

Partener media: Reteaua Info-Sanatate

Despre AMANESER SRL

Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifică pentru o Ecologie Relaţională Esenţială) prin care oricine poate învăţa să comunice într-un mod armonios, simplu, firesc şi, totodată, să aplaneze conflictele şi să trăiască mai fericit împreună cu ceilalţi. Două dintre instrumentele specifice numai acestei metode sunt simbolizarea – privită dintr-un alt unghi decât de obicei - şi regulile de igienă relaţională. În 2004, a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer (Franţa) pentru contribuţia sa privind dezvoltarea unei comunicări relaţionale nonviolente în şcoală şi în familie.
Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser
Director: Claudia Jimeno Beltran
www.amaneser.ro
tel/fax 021 327 54 45