Aleth Naquet în România Formator Metoda ESPERE®, creată de Jacques Salomé

BUCURESTI - 6 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Social

Desăvârșeste-ți meseria de părinte și învată să asculți cu ajutorul Metodei ESPERE® împreună cu Aleth Naquet, din nou in România în perioada 28 februarie – 3 martie.

Centrul de Dezvoltare Personală AMANESER (România), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE® şi în parteneriat cu Centrul ADRES (Franţa), organizează următoarele evenimente de Comunicare Relaţională prin Metoda ESPERE ®:
- Conferinţa: Construieşte o relaţie sănătoasă cu copilul tău, 28 februarie 2013

- Workshop: Totul este limbaj. Ascultă! Cuvinte, emoţii, mesaje ale corpului, comportamente atipice, 2-3 martie 2013

Aleth Naquet în România Formator Metoda ESPERE®, creată de Jacques Salomé

Aleth Naquet în România

Formator Metoda ESPERE®, creată de Jacques Salomé

Conferinţa

Construieşte o relaţie sănătoasă cu copilul tău

Workshop

Totul este limbaj. Ascultă!

Cuvinte, emoţii, mesaje ale corpului, comportamente atipice

Desăvârșeste-ți meseria de părinte și învată să asculți cu ajutorul Metodei ESPERE® împreună cu Aleth Naquet, din nou in România în perioada 28 februarie – 3 martie.

Centrul de Dezvoltare Personală AMANESER (România), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE® şi în parteneriat cu Centrul ADRES (Franţa), organizează următoarele evenimente de Comunicare Relaţională prin Metoda ESPERE®:

-    Conferinţa: Construieşte o relaţie sănătoasă cu copilul tău, 28 februarie 2013

-    Workshop: Totul este limbaj. Ascultă! Cuvinte, emoţii, mesaje ale corpului, comportamente atipice, 2-3 martie 2013

 Conferinţa  Construieşte o relaţie sănătoasă cu copilul tău se adresează părinţilor, cadrelor didactice şi tuturor persoanelor interesate de îmbunătăţirea relaţiei cu copiii. 

Obiectivul este acela de a oferi participanţilor noi modalităţi de comunicare care să îi ajute în situaţiile dificile cu care se confruntă şi instrumente utile pentru a-şi susţine copiii să devină adulţi împliniţi.

Câteva teme care vor fi abordate :

- Iubirea de sine a copilului tău depinde de calitatea relaţiei lui cu tine.

- Ai de îndeplinit două roluri importante ca părinte, care sunt esenţiale pentru a-şi dezvolta o buna încredere în el însuşi.

- Este important sa diferentiezi nevoile si dorințele copiilor.

- Felul în care asculţi ceea ce vine de la copilul tău influenţează felul în care construieşti o relaţie sănătoasă cu el.

Aleth Naquet ne spune că „rolul părinţilor este acela de a fi în slujba nevoilor copiilor şi nu în slujba dorinţelor acestora. Nevoile împlinite (de hrană, siguranţă, îngrijire şi cele relaţionale) sunt cele care amplifică energia şi viata copiilor. Dorinţele sunt importante şi valoroase, insă împlinirea lor nu este sarcina părinţilor. Rolul acestora din urma este de a-i susţine pe copii să îşi realizeze ei înşişi dorinţele. Astfel vor fi pregătiţi din vreme pentru a face față vieţii reale.”

Workshopul Totul este limbaj. Ascultă! Cuvinte, emoţii, mesaje ale corpului, comportamente atipice se adresează tuturor persoanelor care îşi doresc să îşi îmbunătăţească viaţa şi relaţiile interpersonale şi care caută  să îşi înţeleagă anumite comportamente, emoţii şi somatizări.

Într-o manieră dinamică şi vie, Aleth permite celor care nu cunosc Metoda ESPERE® să o descopere într-un timp scurt, pornind de la întrebări şi cereri concrete, din viaţa de zi cu zi.

Pe parcursul celor două zile, participanţii vor putea să descopere cum o altfel de ascultare poate reduce conflictele din viaţa fiecăruia. Vor învăţa să folosească ascultarea activă şi participativă pentru a le permite celor din faţa lor să se audă şi să se înţeleagă mai bine.

Câteva teme care vor fi abordate :

-  Ascultarea sensului : „totul este limbaj”

-  Cum să trecem de la a auzi la a asculta?

-  Cum să îi ascultăm pe ceilalţi?  

-  Cum să ne ascultam pe noi înşine?

-  Să ne ascultăm dorinţele, nevoile şi conflictele interioare

-  Să ne ascultăm stările de rău și bolile pentru a le descoperi sensul

„Când se instalează tăcerea cuvintelor, cel mai adesea, se trezeşte violenţa suferinţelor.  Tot ceea ce nu poate fi spus în cuvinte, poate fi strigat cu ajutorul trupului nostru.” Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE®

Evenimentele vor fi susţinute de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE® de către Jacques Salomé, creatorul metodei. De 17 ani, este formator şi moderator în relaţii interumane în cadrul centrului ADRES, fondat de ea în Paris. Până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei. Aleth Naquet este, de asemenea, practiciană şi formatoare TIPI (Tehnica de identificare senzorială a fricilor inconştiente) şi practiciană EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Participanţii la workshop vor primi o Atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare în Metoda ESPERE® în colaborare cu Centrul AmaneSer – organizatorul din România. Centrul AmaneSer este de asemenea organizatorul programului de formare ESPERE în România, program deschis atât specialiştilor cât şi publicului larg.

„De 12 ani am ocazia să văd cu ochii mei cum oameni obişnuiţi, ca mine şi ca tine, au înţeles şi mai apoi au îndrăgit metoda ESPERE®. Am văzut cum practicarea comunicării relaţionale în viaţa de zi cu zi a adus cu sine schimbări bune în viaţa lor, le-a readus zâmbetul pe buze, i-a ajutat să aibă relaţii mai vii, mai sănătoase, mai creative” – Claudia Jimeno, Directorul Centrului AmaneSer

 

Costul workshopului este de 190 Euro, iar această taxă include: participarea la program, suportul de curs, traducere (română – franceză, franceză – română) pe durata întregului program şi 2 pauze de cafea.

Taxa de participare la conferinţa este de 80 lei. Se asigura traducere (română – franceză, franceză – română).

 

Pentru mai multe detalii şi înscrieri:

www.amaneser.ro

e-mail: amaneser@amaneser.ro

Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

 

........... 

  

Despre Espere®

Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării elaborată de psihosociologul şi scriitorul francez Jacques Salomé. Ea este utilizată de peste 30 de ani ca instrument practic de comunicare şi relaţionare interpersonală.  Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, nu este terapie, însă poate avea efect terapeutic.

Obiectivul Metodei ESPERE® este acela de a sprijini “dezvoltarea unui alt mod de a relaţiona cu oamenii, cu viaţa, în armonie cu aspiraţiile noastre cele mai profunde: bunăstarea, pacea, avântul, convieţuirea şi dragostea” (Jacques Salomé).

Poţi aplica Metoda ESPERE® în fiecare dintre câmpurile relaţionale: relaţia cu sinele, relaţia de cuplu , relaţia adult – copil, relaţiile profesionale, relaţiile cu cei apropiaţi, relaţiile profesionale, în educaţie, în ascultarea limbajelor corpului etc.

Metoda de comunicare ESPERE® este prezentă în România prin efortul comun al Centrului de Dezvoltare Personală AMANESER (România) şi al Centrului ADRES  (Franţa), cu sprijinul deosebit al d-lui Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE®.

Despre AmaneSer

Centrul AmaneSer este de 10 ani organizatorul programului de formare în Metoda ESPERE® în România, program deschis atât specialiştilor cât şi publicului larg.

Centrul AmaneSer este locul unde îţi poţi descoperi pasiunile şi resursele interioare, un loc în care ai voie să fii tu însuţi, unde poţi explora şi unde vei găsi sprijin pentru a-ţi schimba viaţa în direcţia pe care ţi-o doreşti.

Avantajul esenţial al metodelor pe care Centrul AmaneSer le foloseşte este faptul că sunt practice, eficiente şi uşor de aplicat. Toate atelierele şi consultaţiile pornesc de la întrebări şi cereri concrete, legate de schimbările pe care vrei să le produci în viaţa ta.

AmaneSer aplică tehnici unice în România, eficace şi testate, accesibile oricărei persoane, adult sau copil, instrumente valoroase pentru a-ţi clădi propria fericire.

Despre Amaneser Training SRL

Centrul de Dezvoltare personala AmaneSer este locul in care iti poti descoperi pasiunile si resursele interioare, locul in care ai voie sa fii tu insuti.