Cartofi dulci, clame pentru creșterea castraveților, soluții de irigare și alte inovații coreene

BUCURESTI - 3 septembrie 2015

Comunicat tip General in Agricultura

Acest an marchează un jalon important pentru parteneriatul tot mai strâns dintre Republica Coreea și România, întrucât ambele țări sărbătoresc anul acesta cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice în 1990. Cu această ocazie, Ambasada Republicii Coreea din București are plăcerea să anunțe că va găzdui, împreună cu Biroul KOTRA din București și cu sprijinul Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de afaceri, evenimentul „Parteneriatul de Afaceri al IMM-urilor, Coreea-România 2015”, ce va avea loc la hotelul Crowne Plaza din București în perioada 16-17 septembrie, 2015.

             Evenimentul va consta în întâlniri de afaceri tête-à-tête și într-o expoziție cu cataloage de prezentare. O delegație a douăzeci și șapte (27) de IMM-uri coreene din Seoul și trei companii coreene care operează în București vor participa la evenimentul de două zile, al cărui obiectiv principal este acela de a ajuta la potrivirea acestor IMM-uri coreene cu potențialii lor parteneri de afaceri din România. Șaisprezece (16) companii dintre cele treizeci (30) își vor trimite reprezentanții în București pentru a participa la eveniment, în timp ce restul companiilor vor participa prin intermediul expoziției cu cataloage de prezentare.

             IMM-urile coreene invitate au obiecte de activitate dintre cele mai diverse, operând în domenii precum IT&C, domeniul electric, industria agricolă, materiale de construcții și unelte industriale, FMCG, produse sportive, echipament medical și industria beauty. Industria agriculturii este foarte bine reprezentată în cadrul evenimentului, întrucât vor participa șase companii de profil – Love of Soil, Yuwon PS, Agrokit, Korea Bio, Sinhwa Precision și Huns Industry – dintre care cinci vor susține întâlniri de afaceri cu potențialii lor parteneri de afaceri români. Acestea produc și comercializează o gamă largă de produse agricole, de la sere și sisteme de irigații, la fertilizatoare și culturi mai puțin comune în această parte a lumii, cum ar fi cartofii dulci.

             Unele dintre cele mai interesante produse dezvoltate de participanții din domeniul agricol sunt clamele din plastic pentru creșterea castraveților, produs de Yuwon PS. Clama funcționează ca o armură pentru castravete, ce îl apără de orice substanță nocivă și îi stimulează creșterea, deschizându-se automat când acesta și-a terminat procesul de creștere. Pentru mai multe informații cu privire la companiile ce vor participa la eveniment și produsele lor reprezentative, vă rugăm să consultați site-ul web al Ambasadei (rou.mofa.go.kr), unde veți găsi atașat sinopsisurile tuturor companiilor, o listă cu toate IMM-urile coreene participante și felul în care vor lua parte la eveniment, cât și programul celor două zile.

             Dacă vă interesează explorarea oportunităților de a clădi parteneriate de afaceri cu participanții coreeni, prin intermediul evenimentului „Parteneriatul de Afaceri al IMM-urilor, Coreea-România 2015”, nu ezitați să contactați Ambasada, prin telefon, la 0747.617.657 sau 021.230.71.98 sau, prin e-mail, la romania@mofa.go.kr, sau Biroul KOTRA din București, telefonic, la 021.233.21.71/2/3, sau, prin e-mail, la kotra@kotra.ro. Am aprecia dacă ne-ați putea furniza, din timp, informații cu privire la data și ora la care ați dori să veniți, profilul companiei dumneavoastră și dacă ați dori să luați parte la întâlnirile tête-à-tête sau/și la expoziția cu cataloage de prezentare.

Despre Ambasada

Ambasada Republicii Coreea în București