Școala Americană Internațională din București organizează cea de-a 16-a ediție a Maratonului Speranței- Terry Fox

BUCURESTI - 31 august 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Cursuri

Școala Americană Internațională din București organizează sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10:30, Maratonul Speranței Terry Fox, un eveniment non-profit și non-competitiv, care are loc în fiecare an, la scurt timp de la deschiderea anului școlar. Maratonul, ajuns la cea de-a 16 a ediție, își propune să atragă atenția asupra importanței majore pe care o are cercetarea în domeniul vindecării cancerului, cât și strângerea de fonduri destinate acestei cauze.

Ne îndemnăm elevii să își aducă familiile și prietenii pentru o zi în aer liber, având posibilitatea să participe la Maratonul Speranței Terry Fox și să strângă fonduri pentru cercetarea atât de importantă în domeniul cancerului. Maratonul și picnicul de bun venit sunt un mod minunat de a începe anul la Școala Americană Internațională din București. Pe lângă faptul că elevii noștri își vor revedea prietenii și colegii, acest eveniment are un rol de responsabilizare a lor ca cetățeni”, declară Robert Brindley, directorul Școlii Americane Internaționale din Bucurtești.

Linia de pornire și de sosire a Maratonului Speranței va fi, ca în fiecare an, în fața Școlii Americane Internaționale, din Șos. Pipera 196. Participanții vor urma un traseu de 6 km, care va trece prin Pădurea Băneasa. La începutul maratonului vor avea loc activități de încălzire pentru toți cei care participă, susținut de World Class. Nefiind o cursă competitivă participanții pot alerga, pot merge sau pot doar să participe la picnicul oferit de comunitatea de părinți, pentru a dărui o șansă spitalelor și organizațiilor implicate în cercetarea vindecării cancerului.

Fondurile se vor strânge prin mai multe modalități: din vânzarea de tricouri, din donațiile făcute pentru mâncarea și băutura de la eveniment sau din vânzarea preparatelor făcute de profesori pentru eveniment. Sumele donate vor fi direcționate către institutele din România care se ocupă cu cercetarea posibilităților de tratare a cancerului. Până în prezent au fost strânși peste 160,000 euro, care au fost donați instituțiilor care au acest scop, printre care și Institutului Oncologic din Cluj (http://www.iocn.ro).

Maratonul Speranței Terry Fox este urmat de picnicul de bun venit al organizației de părinți, la care sunt așteptate aproximativ 1.000 de persoane, elevi, părinți, personalul AISB, ce fac parte din comunitatea internațională din București, dar și prieteni ai invitaților, care vor să se implice cu ideile, energia și timpul lor pentru a strânge fondurile necesare acestei cauze.

Terry Fox și Maratonul Speranței

Pe când avea doar 18 ani, Terry Fox, un tânăr din Columbia Britanică, Canada, a fost diagnosticat cu cancer osos. Singura soluție care să-i prelungească viata a fost amputarea piciorului drept chiar de deasupra genunchiului. Pe toata perioada spitalizarii, Terry a fost impresionat de suferința pacienților diagnosticați cu cancer. Pe data de 12 aprilie 1980, Terry a început cursa de traversare a Canadei, cu scopul de a strânge două milioane de dolari, pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru vindecarea cancerului. Si-a asumat o sarcină deloc ușoară, urmând să alerge câte 42 km în fiecare zi, timp de 143 de zile. La 1 septembrie 1980, după ce alergase în total 5.373 km, Terry a fost forțat să încheie cursa, deoarece cancerul începuse să îi afecteze tot corpul, declarând „Chiar dacă nu termin, este nevoie ca restul să meargă înainte. Cursa trebuie să meargă mai departe fără mine”. Pe 28 iunie 1981, acesta moare cu numai o lună înainte de aniversarea de 23 de ani și cu toate că nu și-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox și-a depășit cu mult scopul inițial, strângând peste 24 milioane de dolari. Până în prezent, prin cursele Terry Fox care se desfășoară în întreaga lume, s-au strâns peste 400 milioane de dolari în scopul cercetării cancerului.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.