În jurul lumii în doar trei ore. Scoala Americană Internaţională din București a organizat Festivalul Internaţional 2014

BUCURESTI - 26 mai 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social

Şcoala Americană Internaţionlă din Bucureşti (AISB) a susţinut sâmbătă, 24 mai, cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional, care a reunit aproximativ 500 de familii din peste 50 de țări, în cadrul unei sărbători multiculturale.

În fiecare an, membrii comunitaţii se adună la sfârşitul primăverii pentru a sărbători valorile noastre: toleranţa şi respectul. Ne-am bucurat să vedem că multe familii au luat parte la eveniment, completând astfel atmosfera de bucurie ce a caracterizat această zi

Dr. David Ottavian, Director AISB

Elevii au lucrat din greu pentru a obține vize din toate țările prezente: au ţintit cutii de conserve cu o minge de tenis pentru a primi viză pentru Olanda, au potrivit oraşele cu zonele aferente lor pentru Italia, au dat goluri pentru Brazilia şi au răspuns la întrebările unui test pentru România. Toți cei prezenți s-au putut bucurat de parada costumelor naţionale: de la „flip-flops” specifici Australiei şi iile specifice României şi Moldovei, până la costumele tradiţionale din Indonezia, Maroc sau Coreea.

Membrii comunității AISB s-au bucurat de o parada a tuturor drapelelor reprezentand nationalitatile elevilor si parintilor, au dansat şi au cântat melodii tradiţionale. Totul a fost completat de standurile cu bucate, unde invitaţii au putut degusta feluri de mâncare tradiţională.

În cadrul Festivalului Internaţional, comunitatea a organizat de asemenea o strângere de fonduri pentru cei nevoiași. Pe parcusul evenimentului, s-au strâns sume de bani pentru a sprijini Serbia, a cumpăra lemn pentru copiii orfani din Valea Plopului, Prahova, pentru iarna viitoare, dar și cu scopul de a ajuta copiii din fundaţia caritabila P.A.V.E.L.

Aceasta tradiție este una foarte frumoasă și suntem cu toții mândri să arătăm atât părinţilor cât şi elevilor toate lucrurile speciale pe care ţările noastre le pot oferi. Începând cu anul 2000, Consiliul Părinţilor şi Profesorilor de la AISB au organizat împreună acest eveniment în fiecare an. Mai mulţi membrii ai comunităţii internaţionale din Bucureşti ni s-au alăturat și s-au bucurat împreună cu noi” a afirmat Fabiana Papastefani-Pezzoni, preşedinte al Organizatiei Parinţilor şi Profesorilor din cadrul AISB.

AISB este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, autorizata de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional, și este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. AISB a înregistrat reuşite academice de excepţie, iar absolvenţii școlii, precum şi alţi foşti elevi au fost acceptaţi la universităţi de prim rang din lume. Poziționarea deosebită în cadrul instituțiilor internaționale de educație din Europa Centrală și de Est a Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti este rezultatul muncii sutelor de oameni care au făcut parte din comunitatea AISB, în ultima jumătate de secol.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați:

Cătălina Gardescu, Manager of Admissions & External Relations | 021-204-4368 | cgardescu@aisb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/american-international-school-of-bucharest/in-jurul-lumii-in-doar-trei-ore-scoala-americana-internationala-din-bucure-ti-a-organizat-festivalul-international-2014