Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti celebrează diversitatea culturală, susținând cauze sociale

BUCURESTI - 11 decembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Școala Americană Internaţională din Bucureşti ( AISB ) dă startul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de evenimente ce își propun să prezinte specificul internaţional și tradiţiile de Crăciun ale fiecărei comunităţi din cadrul școlii și să susțină cauze alături de care elevii și profesorii sunt an de an. Sunt zile în care comunitatea AISB, formată din peste 500 de familii din 56 de țări este invitată să celebreze frumusețea diversității.

Prin toate activitățile pe care le organizăm la AISB în luna decembrie, dorim să îi încurajăm pe elevii noștri să aprecieze diversitatea și să realizeze frumusețea conturată de diferențele dintre noi. Dorim, de asemenea, să fim alături de cei în nevoie prin toate proiectele pe care le desfășurăm în această perioadă. ‘The Giving Tree’ este, de exemplu, un proiect foarte popular în comunitatea AISB: parinții, elevii și profesorii sunt invitați să aleagă din pomul de Crăciun un ornament ce le va indica dorințele unor copii, de sărbători. Cadourile lor vor ajunge la Asociația Pavel, Touched Romania și Sf. Dimitrie”, a declarat Cătălina Gardescu, Director de Admiteri și Relații Externe al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti organizează Târgul de Artizanat, în cadrul căruia membrii comunităţii şcolii vor avea ocazia să-şi împărtăşească culturile diferite, arta şi tradiţiile meşteşugăreşti. Cu o tradiție de 8 ani la AISB, mult așteptatul Târg al Artizanilor este o ocazie excelentă de a admira obiecte tradiționale confecționate manual în mai multe țări, precum și o oportunitate de a contribui la diverse acțiuni caritabile. Pentru câteva zile, pe holurile școlii se vor instala artizani din România (covoare tradiționale de la Suceava, săpunuri naturale de la Vălenii de Munte, bijuterii confecționate manual, ceramică din Brașov etc.), dar și mâncăruri din India, Africa de Sud, Israel, Italia, fotografi canadieni, designeri vestimentari francezi, pakistanezi și mulți alții. Alături de aceștia, vor fi reprezentate numeroase organizații non-guvernamentale, care au astfel posibilitatea să comercializeze obiectele confecționate în beneficiul celor pe care îi sprijină. Și-au confirmat prezența Fundația Tedi și Copiii, Touched România, Second Chance România, Asociația P.A.V.E.L., Our Lady of Mercy, Atelierul MIA, Fundația Inocenți, Light Into Europe, Hope for Health, Help the People, Asociatia M.A.M.E. și Ateliers Sans Frontieres.

În acest an, Târgul de Artizanat va avea loc miercuri, 10 decembrie, între orele 8:00-19:00 şi joi, 11 decembrie, între orele 8:00-17:00, în incinta Școlii Americane Internaționale din București.

Atmosfera magică a Crăciunului va fi întreținută în cadrul Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti și de Festivalul Luminii, ce va avea loc între 15 și 16 decembrie. Elevii aduc la școală, cu bucurie și mândrie, propriile tradiții religioase, pe care le împărtășesc cu colegii, profesorii și comunitatea de parinți și vizitatori. Toți se vor bucura de sărbatoarea La Posada de origine Mexicană, de Santa Lucia, provenind din Suedia, de Diwali, sărbătoarea luminii în India, descrieri ale Ramadanului cu frumoasele felinare, sărbătoarea Presepio din Italia, Menorah și pomul dorințelor din Israel, lumânările de advent din Germania, un imens pom de Crăciun ridicat de reprezentanții SUA și Canada.

Organizația de părinți realizează un traseu în holul principal, unde va fi reprezentată fiecare tradiție. Împreună cu clasa lor, pe rând, copiii vor face un tur magic și vor afla despre fiecare tradiție în parte. Îi vom învăța despre diversitate și despre toate aceste tradiții religioase, prin jocuri, întrebări distractive, povești citite lângă brad și cadouri.

Fabiana Papastefani-Pezzoni, Președinta Organizației de Părinți și Profesori a AISB, organizatoare a acestor evenimente, menționează: “În fiecare an, pregătim decorațiuni tradiționale și povești pe care să le spunem copiilor care trec pe la fiecare masa pentru a asculta și a se lăsa purtați în această lume magică. Personalul școlii, de asemenea internațional, intră în rolul diverselor personaje. Copiii iubesc poveștile, fiind încântați de Festivalul Luminii.”

Şcoala Americana Internaţională din Bucureşti îi încurajează constant pe elevi să celebreze diversitatea culturală și să devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.

***

Școala Americană Internațională din București este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România şi este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, şi de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional. AISB a înregistrat reuşite academice de excepţie iar absolvenţii AISB precum şi alţi foşti elevi au fost acceptaţi la universităţi de prim rang din lume. Aceste rezultate deosebite ale Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti sunt rezultatul miilor de oameni care au făcut parte din comunitatea noastră şi a celor ce ne vor conduce către următoarea jumătate de secol.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați:

Cătălina Gardescu | 0721-301-345 | cgardescu@aisb.ro

Taguri: aisb
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/american-international-school-of-bucharest/scoala-americana-internationala-din-bucuresti-celebreaza-diversitatea-culturala-sus-inand-cauze-sociale