Amortizare derogatorie

Definitie Amortizare derogatorie

Metoda de amortizare ce eprmite intreprinderii sa prezinte documentele contabile de sinteza in care sa apara o derpeciere economica justificata si cheltuieli de exploatare cu amortizarea corect estimate si sa beneficieze, in acelasi timp, de masurile fiscale ce ii valideaza contabilizarea unor cheltuieli cu amortizarea, superioare celor economic justificate.O atare cheltuiala, dincolo de deprecierea normala, este contabilizata la cheltuieli exceptionale si generaza o amortizare derogatorie (contrapartida cheltuieli exceptionale cu amortizarea, reprezentand amortizarea derogatorie, este inscrisa in categoria capitalurilor proprii, postul - provizioane reglementate)In conditiile acceptarii unei astfel de reguli fiscale, cheltuielile exceptionale corespunzatoare amortizarilor derogatorii fac obiectul deductibilitatii fiscale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Amortizare derogatorie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Amortizare derogatorie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Amortizare derogatorie. Definitiile termenilor despre Amortizare derogatorie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Amortizare derogatorie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Amortizare derogatorie.