Amortizare liniara

Definitie Amortizare liniara

Sinonim - amortizare constantaMetoda de amortizare cea mai simpla si cea mai frecventa, care consta in repartizarea egala a valorii actualizate, de-a lungul duratei sale de viata.In tara noastra amortizarea liniara se determina prin includerea uniforma in cheltuielile de exploatare a unor sume fixe, stabilite proportional cu numarul de ani si cu duratele normale de utilizare a mijloacelor fixe.Amortizarea liniara anuala se calculeaza prin aplicarea cotei medii anuale la valoarea de intrare a mijloacelor fixe.Cota (norma) de amortizare se calculeaza astfel:Ca = 100 / Durata normala de utilizare din catalog (exprimata in ani)In cazul reevaluarii activelor corporale, in baza unor acte normative, cota de amortizare se determina dupa cum urmeaza:Ca = 100 7 Durata normala de utilizare ramasa (exprimata in ani)Cota astfel determinata se va aplica asupra valorii ramase, actualizata.Cotele medii anuale de amortizare se regasesc in tabelul-anexa la normele metodologice de aplicare a Legii 15/1994Pentru mijloacele fixe de natura constructiilor, amortizarea anuala se va calcula numai in regim liniar.Utilizarea regimului de amortizare liniara se aproba de consiliul de administratie al agentului economic, respectiv de responsabilul cu gestiunea patrimoniului, la data punerii in functiune.Metoda amortizarii liniare este usor de utilizat, dar este expusa criticilor. Diminuarea de valoare a unui bun nu este constanta pe tot parcursul vietii sale. Aceasta metoda nu tine cont de scaderea capacitatii de productie, nici de cresterea in timp a cheltuielilor de intretinere datorate uzurii.Similar amortizarii degresive si celei accelarate, amortizarea liniara este reglementata prin HG 909/1997 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii Nr.15/1994, modificata si completata prin OG 54/1997.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Amortizare liniara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Amortizare liniara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Amortizare liniara. Definitiile termenilor despre Amortizare liniara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Amortizare liniara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Amortizare liniara.