Amortizare

Definitie Amortizare

1. Din punct de vedere contabil, expresie valorica a uzurii mijloacelor fixe incluse in costul produselor la fabricarea carora ele au participat in vederea creaarii conditiilor necesare inlocuirii acestora. Este echivalentul valoric al deprecierii ireversibile a unei imobilizari, ca urmare a utilizarii, a actiunii factorilor naturali, a progresului tehnic sau a altor cauze.Pentru un expert contabil, amortizarea nu este un instrument de evaluare, ci, mai degraba, o metoda de repartizare a costului. Imobilizarile nu sunt amortizate pe baza pierderii de valoare, ci pe baza imputarii sistematice a costului lor de intrare asupra unui numar de exercitii.In tara noastra, unitatile patrimoniale care desfasoara activitati cu caracter economic amortizeaza mijloacele fixe utilizand unul dintre urmatoarele regimuri de amortizare:- amortizarea liniara- amortizarea degresiva- amortizarea accelerata.2. Din punct de vedere financiar, rambursarea unei datorii la scadenta sau anticipat sau a unui imprumut prin tragere la sorti de obligatiuni de piata.Amortizare financiara - modalitate de recuperare a unui imprumut acordat pe termen lung prin rambursari periodice.Amortizare fiscala - amortizare care corespunde gradului de utilizare a mijloacelor fixe si a ratei de actualizare la inflatie.Amortizarea imprumutului prin anuitati - achitare de catre stat a dobanzii, precum si a unei parti din capitalul imprumutat (amortismentul).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Amortizare? Propune definitie

Poze Amortizare

  • Noul Kit ADOOR pentru usi culisante cu amortizare

    Poza: Noul Kit ADOOR pentru usi culisante cu amortizare

  • De rezolvat in martie: Impozit minim sau forfetar? TVA 2010. Inchidere 2009. Compensare obligatii fiscale. Amortizare. Toate detaliile la Atelierele LEADERMARK!

    Poza: De rezolvat in martie: Impozit minim sau forfetar? TVA 2010. Inchidere 2009. Compensare obligatii fiscale. Amortizare. Toate detaliile la Atelierele LEADERMARK!

  • Vezi toate pozele despre Amortizare

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Amortizare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Amortizare. Definitiile termenilor despre Amortizare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Amortizare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Amortizare.