Cum arată singura școala din România imaginată de adolescenți?

BUCURESTI - 11 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Cursuri

Live site

American Alternative School (AmSchool) - școala gimnazială și liceul cu programă americană și diplome recunoscute internațional.

AmSchool este prima inițiativă în cadrul parteneriatului dintre Success Academy (România) și University of Missouri - College of Education (USA). AmSchool este o alternativă la sistemul clasic de învățământ din România și deschide poarta tinerilor către un sistem de educație coerent, actual și pragmatic.

AmSchool este o școală 100% ”nouă” ce înglobează cele mai moderne practici educaționale ale prezentului:
1. singura școală ”pull education” din România,
2. suport personalizat pentru fiecare copil,
3. spații deschise de învățare (open space learning),
4. profesori cu funcție de mentori,
5. o echipă de suport formată din traineri, coach-i și consilieri educaționali, cu toții implicați în susținerea performanței copiilor,
6. o școală fără teme, fără meditații și fără after school,
7. singura școală din România adaptată 100% la copii, la interesele/talentele lor,
8. singura școală din România care își însoțește studenții până în momentul în care sunt admiși la facultățile pe care și le doresc.

În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal, ce pune accent pe utilizarea gândirii și nu doar pe memorare, este mai mult decât justificată.

În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal, ce pune accent pe utilizarea gândirii și nu doar pe memorare, este mai mult decât justificată.

 ”După 20 de ani petrecuți în educația pragmatică, nu pot să mai cred în metodele de acum 50 de ani. Învățarea trebuie să fie o activitate plăcută și atractivă pentru tineri. Dacă este făcută corect și adaptată zilelor noastre.”  

Ovidiu Atanasiu | Fondator www.AmSchool.ro

De la idee la concept

Anual, peste 400 de copii și adolescenți învață la Success Academy cum să devină mai buni. Structurat pe 6 ani de studiu și creat pe modelul academiilor de corporație, Success Academy este cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți. 

Lucrând cu tinerii, de foarte multe ori am primit întrebarea: ”De ce nu înființați o școală? Aici ne-ar plăcea să venim la școală.

Așa s-a născut ideea. Pasul următor a fost să dezvoltăm o simulare antreprenorială despre cum poate să arate o școală ideală. Și am strâns câteva sute de idei, toate venite de la tinerii cu care lucrăm

Apoi, au început părinții să ne întrebe dacă intenționăm să deschidem o școală sau un liceu. În acel moment ne-am dat seama că este important să ascultăm cu maximă atenție, iar dacă întrebările vin la unison, înseamnă că este timpul pentru o "altfel" de școală - Era timpul pentru AmSchool.

Din 2018, au urmat 2 ani de cercetare a sistemelor educaționale cu recunoaștere internațională. Au urmat 2 ani de întâlniri, discuții, vizite, interviuri. 2 ani în care am conturat arhitectura educațională AmSchool. În septembrie  2020 ar fi trebuit să începem, dar... pandemia avea să ne strice planurile. Am decis să mai așteptăm un an.

Sloganul ”O școală normală la cap” este creația tinerilor noștri

”O școală normală la cap” este școala care îl sprijină pe student, este școala în care copiii nu mai sunt pe cont propriu în devenirea lor, este școala în care ne vorbim pe numele mic, este școala în care discutăm orice, punem întrebări - fără frica de a fi certați, este un parcurs de învățare partenerial între copil și profesor.

În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal ce pune accent pe utilizarea gândirii și nu doar pe memorare este mai mult decât justificată. Tinerii au nevoie să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional care să le permită accesul la cele mai importante universități din lume. Promisiunea AmSchool este să își însoțească studenții până în momentul în care sunt admiși la facultatea pe care și-o doresc.

Am creat un model deschis de educație ce le permite tinerilor să studieze și să aleagă să fie evaluați printr-unul dintre sistemele recunoscute internațional.

Educația ”Pull”

Suntem singura școală din România cu un sistem de educație ”pull”. Acest lucru înseamnă că am inversat rolurile și responsabilitatea învățării, între profesor și student. Prin planificare și obiective clare, tinerii sunt responsabili de propriul lor proces de învățare, iar profesorii au rolul de a-i sprijini necondiționat pentru ca ei să-și atingă obiectivele. Nu profesorul are responsabilitatea predării unei lecții, ci copiii au responsabilitatea însușirii conținuturilor respective, în ritmul și felul lor, cu sprijinul profesorilor. Profesorul își recâștigă rolul de instrument prin care copiii ajung la performanță. Din această perspectivă, profesorul devine trainer, coach și mentor pentru studenții săi. Acest lucru înseamnă adaptare reală la fiecare copil în parte.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă

Acesta este primul nostru Principiu. Nu există copii care nu vor să învețe. Există metode greșit aplicate și/sau instructori neimplicați. De aceea am format o echipă completă care să se asigure de succesul tuturor studenților noștri.

Educație personalizată

Aici în AmSchool facem ca educația să fie personalizată. Adaptată fiecărui copil în parte, în funcție de interese și stil de învățare. Fiecare student are propriul stil de învățare. Aceasta înseamnă că învățarea este o experiență unică pentru el și diferită de la un copil la altul.

Clustere vs. clase

Studenții AmSchool studiază în clustere de 5-7 copii. Ei au ca scop să se susțină reciproc, să avanseze împreună, să se ajute și să coopereze. Ei intră într-un sistem ce încurajează colaborarea, nu competiția. Învățarea este socială.

Obiectiv de carieră vs. incertitudini

90% dintre tinerii de clasa a XI-a cu care lucrăm nu știu direcția profesională pe care o vor urma. De aceea studenții AmSchool sunt evaluați continuu și ghidați spre traseele profesionale, indiferent de clasa în care se află. Pentru că am introdus sistemul de ”Majors”, tinerii sunt invitați să își prezinte public intențiile, preferințele. Împreună cu feedback-ul tutorilor și al întregii echipe de suport, 

Recompensă vs. pedeapsă

Sistemele motivaționale bazate pe pedeapsă nu mai funcționează în zilele noastre. Nu pot funcționa nici pe copiii noștri. AmSchool a implementat un sistem bazat pe recompensă non-financiară. Prin colaborare și direcționarea spre performanță, tinerii își regăsesc motivația intrinsecă de a studia, de a avansa spre atingerea obiectivelor de învățare și de a conștientiza continuu nivelul la care au ajuns.

Spații deschise de învățare vs. săli de clasă

În AmSchool tinerii învață în spații deschise, alături de alți colegi aflați în clustere diferite. Un mediu de învățare primitor contribuie la performanța școlară. Tinerii pot învăța individual, în clustere (grupuri de 5-7 copii) sau în sala de curs (cu profesori), după preferințe și în propriul lor stil de învățare. Atingerea obiectivelor de învățare este cel mai important lucru. Mediul de învățare nu este scop în sine. Mediul de învățare adaptat la copil va stimula copilul și va încuraja colaborarea și dezvoltarea abilităților sale sociale. 

Parteneriat cu Mizzou Academy și Success Academy

Parteneriatul AmSchool este creat între 2 furnizori de formare: Mizzou Academy (USA) și Success Academy (RO), având influențe internaționale și o puternică identitate multiculturală. 

Parteneriatul cu Mizzou Academy (sistemul de educație dezvoltat în cadrul University of Missouri de către College of Education oferă oportunitatea de a obține o diplomă de top, recunoscută internațional. Parteneriatul cu Success Academy Romania aduce în AmSchool o vastă experiență de lucru cu tinerii și copiii din România pe baza unui model nou, modern și eficient de predare/învățare.

AmSchool îi pregătește pe tineri să fie acceptați la cele mai puternice universități din lume, pe următoarea structură: Școală Generală (clasele 6-8) și Liceu (clasele 9-12). 

Viziunea noastră este să fim un model de bune practici pentru educația modernă din România. Suntem o școală care susține, dezvoltă talentul și care apreciază unicitatea copiilor.

Facebook AmSchool