CONCEPTUL DE CAR SHARING ÎȘI FACE DIN CE ÎN CE MAI MULT SIMȚITĂ PREZENȚA ȘI ÎN ROMÂNIA

Timisoara - 21 martie 2011

Comunicat tip General in Auto, IT&C, Monden / Lifestyle, Social, Turism

Studii recente arată că, în urma scumpirii prețului carbutanților, din ce în ce mai mulți români apelează la a-și împărți costurile de călătorie cu alte persoane prin folosirea în comun a aceluiași automobil în cazul deplasărilor pe distanțe medii și lungi.

Acest mod de a distribui costurile călătoriei între mai multe persoane este foarte frecvent utilizat, atât în statele mai dezvoltate ale Uniunii Europene, cât și în Statele Unite ale Americii. Multe dintre guvernele europene încurajează dezvoltarea unor asemenea proiecte prin promovarea avantajelor folosirii acestora și finanțarea proiectelor care suportă acest concept.

Aceste proiecte există în afara țării de ceva vreme și au reusit să atragă un numar impresionant de utilizatori. Servicii precum www.roadsharing.com (Italia), www.covoiturage.fr (Franța) sau www.mitfahrgelegenheit.de (Germania) au reușit să aducă economii și avantaje substanțiale utilizatorilor lor dar nu numai, un astfel de serviciu fiind de asemenea benefic și pentru mediu.

În România, acest concept este deocamdată la început, dar se poate observa că site-uri precum www.ecodrum.ro, care oferă gratuit astfel de servicii, au început să acapareze tot mai mult teren. Recenta scumpire nejustificată a combustibililor nu a făcut altceva decât să accentueze interesul românilor în astfel de servicii. În ultima perioadă, traficul pe acest gen de pagini web a crescut cu aproximativ 23%, iar scumpirile iminente ale carburanților din perioada ce va urma, pe fondul conflictelor din Orientul Mijlociu, nu vor face altceva decât să încurajeze tot mai multe persoane în a folosi astfel de aplicații on-line.