seminar de informare privind siguranta alimentara

Locul desfasurarii: Cinema Central, Braila

Organizator: ANAMOB, DSVSA Braila

În data de 26 septembrie 2006, Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România – ANAMOB – organizează în colaborare cu Direcţia judeţeneană a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA – un seminar de informare şi instruire privind aplicarea ghidurilor de bune practici de producţie pentru siguranţa alimentelor pentru agenţii economici din sectoarele de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie şi depozitare, pe care îi invităm să participe la acest program.

Seminarul va începe la ora 12:00, la Cinema Central din Brăila (Str. Galaţi nr.10).

Deoarece sectoarele industriale de pe filiera cerealelor (agricultură, depozitare, morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie) sunt unele dintre cele mai importante domenii din cadrul industriei alimentare – produsele rezultate, destinate consumului uman, constituind baza piramidei nutriţionale – ghidurile naţionale de bune practici realizate de ANAMOB, avizate conform legii de către ANSVSA, acoperă complet toate cerinţele solicitate de reglementările specifice ale Uniunii Europene.
Îndeplinirea, în cursul anului 2006, a acestor cerinţe este obligatorie pentru toţi agenţii economici din industria alimentară, în perspectiva integrării industriei româneşti de profil în marea familie a industriei europene.

Participarea la aceste seminarii este gratuită şi celor interesaţi le pot fi distribuite la cerere, cu această ocazie, ghiduri de bune practici pentru morărit, panificaţie, patiserie şi cofetărie.


Pentru detalii suplimentare agenţii interesaţi se pot adresa la:
ANAMOB – preşedinte Viorel D. Marin – tel. 021-242-2113
DSVSA Brăila – director executiv adjunct dr. Lorin Hanu – tel. 0239-610-689, compartimentul Siguranţa Alimentelor

Despre ANAMOB

Despre ANAMOB: Înfiinţată în 1994 ca urmare a iniţiativei a 59 de societăţi de morărit şi panificaţie integral private, ANAMOB a promovat constant principiile unei economii de piaţă moderne, bazată pe lipsa discriminărilor de orice fel şi pe şansele egale de care trebuie să beneficieze oricare întreprinzător, indiferent de cifra lui de afaceri.

A face parte dintr-o astfel de organizaţie nu garantează succesul în afaceri (cine oare ar putea garanta aşa ceva?), dar apartenenţa unei firme la ANAMOB îi sporeşte considerabil şansele de succes, începând de la accesul la informaţii specifice domeniului de activitate şi până la activităţi de instruire, perfecţionare şi calificare a personalului.

De aceea, ANAMOB numără în prezent peste 200 de societăţi membre, răspândite pe întreg teritoriul României. Pe lângă societăţile de morărit şi panificaţie – care reprezintă marea majoritate a membrilor asociaţiei – în ANAMOB sunt înscrise şi societăţi specializate în depozitarea cerealelor, producători agricoli, precum şi furnizori de echipamente specifice domeniului şi ingrediente de panificaţie.

Capacităţile de măcinare a membrilor ANAMOB însumează aproape 6.000 tone pe zi, cele de panificaţie depăşesc 1.000 tone pe zi, iar capacităţile de depozitare se ridică la aproape 2,5 milioane tone.

Participare: Intrare libera