Ateliere de tehnologie la bibliotecă, dedicate Săptămânii Europene a Programării

BUCURESTI - 27 septembrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Naționale a României, a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, cu sprijinul ECDL ROMANIA, va derula, în perioada 08-11 octombrie 2018, proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing – New techs learning activities in libraries”, finanțat de Google, în cadrul competiției “Google's Europe Code Week Grants”.

Logo proiect

Această inițiativă educațională și de conștientizare a avantajelor noilor tehnologii vizează prezentarea noţiunilor de modelare şi imprimare 3D unei audiențe formate din 500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie găzduite de bibliotecile din București, Cluj și Brăila.

În cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul cărora copiii și tinerii își vor dezvolta imaginația și creativitatea și vor dobândi noțiuni fundamentale privind modelarea şi imprimarea 3D, pentru a avea o înțelegere mai bună privind utilitatea și avantajele acestor noi tehnici digitale.

Atelierele se vor desfășura după cum urmează:

- Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca)

08.10.2018, orele 14.00-17.00

- Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22, Sector 3, București)

09.10.2018, orele 14.00-17.00

10.10.2018, orele 14.00-17.00

- Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila (Piaţa Poligon nr. 4, Brăila, județul Brăila)

11.10.2018, orele 14.00-17.00

Accesul este liber în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere, prin completarea unui formular de participare, care va fi disponibil pe website-ul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – www.anbpr.org.ro.

Prin acest demers, ANBPR, ECDL ROMANIA și bibliotecile participante contribuie la familiarizarea copiilor și tinerilor cu domeniul modelării și imprimării 3D și asigură premisele pentru o educație de calitate adaptată evoluţiei noilor tehnologii și cerințelor privind competențele transversale specifice pieței unice digitale.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informații:

Ioana Crihană Director Executiv ANBPR

tel.: (+40) 758 220 291

email: anbpr_ro@yahoo.com

Despre ANBPR

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Rațiunea de a fi a acestei organizații este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan național, asteptările, nevoile și interesele celor care, prin profesie, preocupări și atribuții susțin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei și a științelor informării și documentării.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/anbpr/ateliere-de-tehnologie-la-biblioteca-dedicate-saptamanii-europene-a-programarii