Cum alegi cea mai buna imprimanta? Sfaturi de la Toner-shop.ro

BUCURESTI - 9 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

Daca obisnuiesti sa printezi multe documente, cea mai buna decizie pe care o poti lua este aceea de a-ti cumpara o imprimanta sau un multifunctional. Oferta de pe piata este una extrem de bogata, insa, nu toate imprimantele fiind potrivite pentru nevoile tale.
Conform celor de la Toner-shop.ro, unii dintre cei mai importanti furnizori de accesorii si consumabile de imprimante din Romania, alegerea imprimantei trebuie sa fie facuta in functie de cateva criterii importante. Stabilirea criteriilor se face punandu-ti o serie de intrebari.

https://www.toner-shop.ro/

https://www.toner-shop.ro/

Cate pagini printezi in fiecare luna? Nu trebuie sa stii numarul exact, ci o medie. Poate fi vorba despre cateva mii de pagini pentru birou sau despre cateva zeci de pagini pentru acasa (bilete la evenimente, temele copiilor, etc). In functie de acest numar vei sti cat de performanta trebuie sa fie imprimanta.

 

Printezi doar alb negru sau ai nevoie si de pagini color? Cu siguranta, majoritatea paginilor sunt alb-negru. Exista si pagini in care vei avea nevoie de culoare, insa. Daca numarul acestor pagini este mare, este bine sa te orientezi spre o imprimanta color. In caz contrar, exista imprimante alb-negru care consuma putina cerneala si sunt foarte eficiente;

 

Ai nevoie si de scanner sau de fax? Scannerul poate sa fie o dotare extrem de utila pentru o imprimanta, mai ales la birou. Este adevarat ca exista aplicatii pentru telefon care scaneaza, insa nu sunt la fel de eficiente precum un scanner de sine statator. O imprimanta cu scanner este ceva mai costisitoare, insa s-ar putea sa merite investitia.

 

Ce buget ai? Pe piata gasesti imprimante potrivite pentru orice buget. Exista chiar si variante care costa putin peste 100 de lei. Cauta o imprimanta care sa se integreze in buget, insa tine cont si de consumabile. De cele mai multe ori, costul imprimantei nu este dat de investitia initiala, ci de investitia in cartuse, toner, hartie si chiar piese de schimb, daca imprimanta se strica foarte repede. Pentru a-ti face o iee exacta depre costul consumabilelor poti intra pe Toner-shop.ro unde vei gasi sute de optiuni, pentru majoritatea tipurilor de imprimante.

 

In functie de raspunsul la aceste intrebari ai de ales intre 3 tipuri de imprimante

 

1. Imprimanta Inkjet. Este cea mai ieftina varianta si functioneaza cu cartuse incarcate cu cerneala. Cele mai populare sunt imprimantele HP sau Canon, pentru care vei gasi si o multime de optiuni de cartuse: cartus imprimanta Canon Pixma, cartus Hp 305, cartus HP 652, etc.

 

2. Imprimanta laser. Functioneaza cu un toner reincarcabil, ceea ce garanteaza un cost mai mic de exploatare. Daca ai de printat mai mult de 1000 de pagini pe luna, este cea mai buna optiune. Din pacate, costul de achizitie este destul de mare.

 

3. Imprimante CISS. Sunt din ce in ce mai populare pentru eficienta de care dau dovada. In locul clasicelor cartuse, acestea folosesc rezervoare de cerneala care alimenteaza capul de printare. Sunt similare cu imprimantele inkjet, insa mult mai ieftin de exploatat. La fel ca si in cazul imprimantelor laser, costul de achizitie este destul de mare.

 

Indiferent care este tipul de imprimanta pentru care optezi, este important sa ai o sursa buna de unde iti cumperi consumabile. O astfel de sursa este Toner-shop.ro, unde gasesti preturi atractive, livrare rapida si un suport excelent atunci cand nu stii ce sa cumperi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/andonet-total/cum-alegi-cea-mai-buna-imprimanta-sfaturi-de-la-toner-shop-ro