Andosare

Definitie Andosare

Operatie prin care are loc trecerea unor creante de la un beneficiar la altul. Pe versoul instrumentului de plata (cec, polita etc.) se trece numele persoanei care urmeaza sa incaseze contravaloarea sumei respective.Andosare conditionata - angajamentul rezultat dintr-o acceptare, dintr-o garantie/cautiune si care nu devine efectiv decat in anumite conditii. Aceste angajamente, apartinand unei banci, figureaza in afara bilantului.Andosare prin procura - girantul (beneficiarul) este reprezentantul celui care a facut andosarea. El nu beneficiaza de dobandirea proprietatii, nici asupra politei si nici asupra creantei.Andosare restrictiva - girantul care insereaza pe un titlu polita cuvintele nu la ordin sau o expresie echivalenta. El nu ramane garant pentru acceptare si plata decat unei singure persoane (beneficiarul andosarii).Vezi si Gir.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Andosare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Andosare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Andosare. Definitiile termenilor despre Andosare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Andosare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Andosare.