COSMOPOLITISM – Etica intr-o lume a strainilor

BUCURESTI - 11 septembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura ANDRECO EDUCATIONAL GRUP anunta aparitia unui nou titlu - “COSMOPOLITISM – Etica intr-o lume a strainilor”, scrisa de Kwame Anthony Appiah, carte castigatoare in 2007 a premiului “Arthur Ross Book Award” pentru cea mai buna carte de afaceri internationale publicata in ultimii doi ani.

Cat de reale sunt valorile? Despre ce vorbim cand discutam despre deosebiri? Exista vreo varianta a dreptului relativist? Cand se ciocnesc morala si bunele maniere? Poate fi cultura “posedata”? Ce datoram noi strainilor in virtutea umanitatii pe care o impartim cu ei? Iata manunchiul de intrebari caruia Kwame Anthony Appiah va incerca sa ii gaseasca un raspuns. Autorul cu nume, viata si educatie cosmopolite apara, folosind deseori o tonalitate subiectiva, obiectivitatea valorilor si acel “adevar” care i se pare cel mai important: exista unele principii care sunt, sau ar trebui sa fie, universale, tot asa cum exista o multime de valori care sunt, si trebuie sa fie, locale.

Vremurile noastre au fost denumite o epoca a informatiei, dar, desi informatiile nu au fost nicicand mai abundente, ideile sunt acelea care ne modeleaza si remodeleaza lumea.

“Chestiuni ale vremurilor noastre” reprezinta o serie de carti in care ganditorii importanti din zilele noastre exploreaza ideile care au pret in noul mileniu. Fie ca rezonezi cu acesti autori, fie ca te certi cu ei, te vor lasa in final cu parerile proprii puse la incercare, daca nu chiar schimbate. Punctele de vedere ale autorilor acestei serii sunt diverse, vocile sunt distincte, chestiunile sunt vitale.

Despre Andreco Educational

ANDRECO EDUCATIONAL GRUP
Andreco Educational Grup a dobandit, prin aderenta la standardele internationale de profesionalism, un renume deosebit ca editura educationala.

Editura Andreco Educational Grup este prima editura care a adus pe piata romaneasca manuale acreditate ECDL pe programa 4.0, manuale ce ofera suport de curs pentru toate tipurile de certificari ECDL.

Prin toate activitatile pe care le intreprinde, Andreco Educational doreste sa aduca in prim plan importanta adoptarii standardelor europene in editarea de carte, precum si in domeniul cursurilor IT.Dovedind o preocupare permanenta pentru perimetrul educational, Andreco se poate lauda cu un portofoliu vast de studii economice, majoritatea bucurandu-se de sprijinul Uniunii Europene, prin finantari PHARE.

Pentru mai multe informatii accesati www.andreco.ro.

Mihai Tonescu
Director Marketing
tonescum@cefs.ro