De ce e economia ciudata?

BUCURESTI - 19 mai 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Daca traficantii de droguri castiga atatia bani, de ce inca mai locuiesc cu mamele lor?
De ce agentii imobiliari nu au intotdeauna in vedere interesele clientilor lor?
De ce legislatia privind avorturile afecteaza rata criminalitatii intr-o societate?
Care este mai periculoasa, o arma sau o piscina?
De ce dau parintii copiilor nume care le-ar putea dauna in cariera?
Ce au in comun profesorii de liceu si luptatorii de sumo?
Cum de isi permite un cersetor zdrentuit sa aiba casti care costa 50 de dolari?

Cu un stil atractiv si o puternica introspectie Steven D. Levitt si coautorul Stephen J. Dubner ne arata ca economia este la baza stiinta care explica cum oamenii obtin ceea ce isi doresc, mai ales cand alti oameni isi doresc aceleasi lucruri.
In Freakonomics autorii exploreaza partea ascunsa a lucrurilor. Activitatile din cadrul unei gasti care vinde droguri, adevarul despre agentii imobiliari, despre testarile profesorilor, secretele Ku Klux Klan-ului sunt toate prezente in aceasta excelenta carte.

Ceea ce uneste toate aceste povesti este credinta ca lumea moderna, in ciuda compexitatii si a confuziei generale, nu e impenetrabila si de neinteles si daca sunt puse intrebarile potrivite e chiar mai interesanta decat am crede. Tot ce ne trebuie e un nou fel de a privi lucrurile. Steven Levitt, cu o inteligenta ascutita si o gandire limpede, ne arata cum sa vedem dincolo de confuzie.

Freakonomics stabileste aceasta premisa neconventionala: daca moralitatea reprezinta cum lumea ar trebui sa functioneze, atunci economia explica cum lumea functioneaza efectiv. E adevarat ca cititorii acestei carti vor fi inarmati cu destule povesti pentru zeci de petreceri, dar Freakonomics poate aduce mai mult de atat. Practic redefineste felul in care percepem lumea moderna.

Editura ANDRECO EDUCATIONAL GRUP

Despre Andreco Educational

ANDRECO EDUCATIONAL GRUP desfasoara activitati editoriale, remarcadu-se prin cea mai mare vanzare de manuale acreditate ECDL la nivel national. Colectia Economica se poate lauda cu titluri de succes, cu un impact formidabil asupra cititorilor din occident si nu numai. “Punctul critic”, best seller international al lui Malcolm Gladwell, 'MBA in 10 zile' avand ca autor pe Steven Silbiger, cartea lui Todd G. Buchholz, “Idei noi de la economisti morti” si “Gasti Inteligente”de Howard Rheingold.
Prin publicarea titlurilor noastre am urmarit raspandirea cunostintelor necesare persoanelor care doresc sa supravietuiasca tranzitiei economice si sa se adapteze stilului de lucru vest european.

Pentru mai multe informatii, contactati
Mihai Tonescu
Tel/Fax 021.316.99.33

tonescum@cefs.ro