Angajament de plata

Definitie Angajament de plata

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-8-2/a) Format X6, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - angajament de plata a unei sume ce reprezinta o paguba adusa unitatii - titlu executoriu pentru recuperarea pagubelor - titlu executoriu pentru executarea silita, in caz de nerespectare a angajamentului. Se intocmeste intr-un exemplar, de persoana care isi ia angajamentul, in conditiile in care exista documente din care rezulta pagube sau alte obligatii de plata (proces-verbal de control, proces-verbal al comisiei de inventariere, referat de rebut sau alte documente). Circula la persoana in fata careia s-a luat angajamentul (organ de control, jurisconsult sau alte persoane desemnate in acest scop) pentru semnare. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/22 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Angajament de plata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Angajament de plata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Angajament de plata. Definitiile termenilor despre Angajament de plata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Angajament de plata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Angajament de plata.