Headhunting-ul revine în forță!

BUCURESTI - 10 ianuarie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, IT&C, Media / Publicitate, HR

Știrile noastre de început de an de la Antal International - Companie multinațională de recrutare, se referă la:

* Doug Bugie se întoarce în rolul său de Președinte al Antal International Network
* Tendințele internaționale în recrutare, conform ultimului studiu global al Antal Ltd.
* Așteptări pe scurt, cu privire la piața angajărilor în Romania, în 2014

Doug - a legend and a brand of an American Smile & American Success Story

Doug - a legend and a brand of an American Smile & American Success Story

Numele Doug Bugie este sinonim cu conceptul de francizare a domeniului de recrutare. În ultimii 30 de ani el a conectat peste 700 de oameni de afaceri în peste 40 de țări ale lumii recrutării în sistemul franciză. Este omul care a creat cel puțin de 20 de multimilionari în dolari și încă o face, și totodată este mândru și de multe alte sute de oameni care și-au construit o viață solidă alăturându-se industriei de recrutare în sistemul franciză. Doug este nerăbdător să mărească succesul rețelei actuale a Antal International de birouri francizate, pentru a împlini viziunea lui Tony Goodwin, fondatorul Antal, aceea de a deține 600 de birouri în lume până în anul 2020.

Cu privire la tendințele recrutărilor în 2014, Estul Mijlociu se așteaptă să angajeze cel mai mult în primul trimestru: 64% - majoritatea în sectorul IT

Regiunea Asia Pacific indică un apetit deosebit pentru domeniul transporturilor, aerospațiale și a companiilor aeriene – 48% cerere pentru talent ce trebuie să lucreze în aceste domenii

Cererea din lumea IT și a PPRODUCȚIEI rămâne în top pe locurile 2 și 3 în aceste zone. cât și de fapt pe plan global, ceea ce indică o reîntoarcere la o stabilitate economică, întrucât organizațiile se orientează să producă și să crească, lăsând în urmă recesiunea, în cele mai multe zone ale lumii.

În prezent cât și în viitor Egiptul indică cea mai mare activitate de recrutare în trimestrul ce urmează mai ales având în plan să recruteze la un nivel de 74%, în ciuda instabilității existente - locul 8 în lume în acest moment, cu multe cereri în industria farma.

Tările din zona Euro indică cele mai mici rate de angajări -Vestul Europei mai ales, cea mai mică rată de angajări pe glob.

România, urmărind trendul Europei, are de asemenea o prognoză cam pesimistă și în 2014. Nivelele recrutării au scăzut în 2013, în a doua parte a anului mai ales, și în ciuda creșterii economice... Numai 47% dintre companii (cu 16% mai puține) au mai efectuat angajări în trimestrul final al anului. Rata concedierilor prevăzută la 31% s-a menținut oarecum stabilă, și se așteaptă în continuare ca nesiguranța să continue, cel puțin în primul trimestru al 2014, și mai ales în contextul lipsei de încurajare reală a inițiativei private și a IMM-urilor pentru o dezvoltare a unor divizii noi de afaceri etc.

Cu toate acestea, odată cu liberalizarea angajărilor în Vestul Europei firma Antal în România se bucură de oportunități și va deschide mai multe poziții decât pănă acum pentru zona IT, FInance, Engineering mai ales, pentru a munci în Anglia, Germania etc. Vor apare proiecte interesante și în alte industrii (predominant inginerie și IT) pentru români in Orientul Mijlociu, care deja au construit o bună reputație în acele zone.

Totodată, anticipăm o accentuare a crizei de talente odată cu menținerea unui nivel foarte ridicat al cerințelor din partea angajatorilor, precum și cu o prudență deosebită a candidaților foarte buni la a primi provocări de job noi. Headhunting-ul revine în forță! 

Despre ANTAL International Network Ltd - Romania

Founded in the early 1990's to service a gap in the market and the trend of globalisation Antal's International Network has assisted numerous clients in over 75 countries. The new millennium has seen Antal's services become the solution in demand by clients from SME level to Fortune 500 corporations who seek a knowledgeable and professional business partner with both scale and global reach.
Antal International's Network offer more than just a local recruitment solution. We provide permanent, temporary, interim and contract recruitment solutions in country with the benefit of an international network. Internally we have an impressive range of sector-experienced executives and function / skill-set focussed recruiters. Our professionals are able to deliver a complete range of staffing, recruitment and search and search and selection solutions covering transactional hiring through to multi-vacancy and recruitment process outsourcing solutions for volume hiring and project related solutions.Antal can assist in defining what type of company suits you, what culture you would excel in, where your skills add value. Our trained consultants guide you through the process, helping you make the best decisions for your professional future. We treat each candidate with total discretion and in absolute confidence.
In Romania ANTAL is present via E-FINANTE MANAGEMENT GRUP SRL since 2003, together with 3 other subfranchised offices in Iasi, Cluj and Timisoara.
Antal in Romania won numerous local and global prizes, most recent one is "Most Internationalist Office - 2011"