BOMBARDIER CĂŞTIGĂ UN CONTRACT ÎN AUGSBURG, GERMANIA PENTRU TRAMVAIE CU PODEA COBORÂTĂ 100%

BUCURESTI - 22 februarie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Berlin, 21 Februarie 2007 – Oraşul medieval german, Augsburg a ales Bombardier Transportation pentru a furniza 10 tramvaie de ultimă generaţie de tip FLEXITY Outlook cu podea coborâtă 100%. Contractul are o valoare de aproximativ 36 de milioane de euro (47 milioane USD) şi include de asemenea opţiunea de a achiziţiona 20 de tramvaie suplimentare din aceeaşi familie.

Create pentru a ajuta oraşele “să respire”, moderne, uşor de utilizat pentru călători,
oferindu-le acestora confort si siguranţă, noile tramvaie FLEXITY Outlook sunt programate să fie livrate în perioada ianuarie – octombrie 2009.

Tramvaiele FLEXITY Outlook vor fi produse în fabrica Bombardier din Bautzen, Germania şi cea din Viena, Austria. Echipamentul electric va fi livrat de la o altă fabrică a companiei Bombardier, din Manheim (Germania) iar boghiurile vor fi produse de specialiştii companiei din Siegen (Germania).

“Această comandă consolidează încrederea în tramvaiele noastre din familia FLEXITY . Urmând exemplul altor oraşe europene, Augsburg este primul oraş din Germania care optat pentru tramvaie din familia FLEXITY Outlook cu podea coborâtă 100%, astfel oraşul face încă un pas înainte către eliminarea oricărei bariere de mobilitate pentru reţeaua sa de transport urban”, afirmă Walter Grawenhoff, Preşedinte, Divizia de Tramvaie, Bombardier Transportation.

“Oferta depusă de Bombardier ne-a convins prin cel mai bun pachet, atât din punct de vedere tehnic, cât şi comercial. Suntem siguri că am ales un partener de încredere şi totodată competent” adaugă Norbert Walter, Director Executiv al Autorităţii de Transport din Augsburg.

Noile tramvaie comandate de orasul Augsburg vor fi primele din familia FLEXITY Outlook cu podea 100% coborâtă care vor circula în Germania. Fiind dotate cu o combinaţie între boghiuri convenţionale şi o podea fără trepte, 100% cu podea coborâtă, acestea ofera un confort excelent si acces deosebit de uşor pentru călători. Peste 430 de tramvaie din familia FLEXITY Outlook au fost deja comandate de oraşe din întreaga Europă iar unele dintre acestea se află în exploatare cu succes în Linz (Austria), Lodz (Polonia), Eskisehir (Turcia), Geneva (Elveţia) and Bruxelles (Belgia). De asemenea, aceste produse vor intra în exploatare comercială în Marsilia (Franţa), precum şi în Valencia şi Alicante (Spania).

Cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 2,3 metri, noile vehicle unidirecţionale oferă o capacitate de 228 călători cu 85 pe scaune. Doua zone multifuncţionale oferă suficient spaţiu pentru cărucioare de copii, scaune cu rotile sau biciclete.

Despre Bombardier Trasportation:
Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania iar compania desfăşoară activităţi în peste 60 de ţări. Compania a livrat un număr total de peste 100.000 de vehicule în toată lumea. Grupul oferă cel mai extins portofoliu de produse şi este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Despre Bombardier
Lider mondial de soluţii inovatoare de transport, de la aeronave regionale şi avioane de afaceri până la echipamente pentru transportul feroviar, Bombardier Inc. este o corporaţie globală cu sediul în Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2006 a fost de 14,7 milarde USD iar acţiunile sale se tranzacţionează pe bursa de mărfuri din Toronto (BBD). Ştiri şi informaţii sunt disponibile la www.bombardier.com.
Flexity Outlook este o marca inregistrata a Bombardier Inc, sau a sucursalelor sale

Despre Anteea Consulting

Comunicat de presă

email to: roxana.pavel@anteea.ro

roxana.pavel@rdslink.ro

main line: (40 – 31) 804 58 98

mobile: 0722.222.021


roxana.pavel@anteea.ro